De winnende foto is van Marco van Dam, ´Flevostars, zwemmen in Almere´. (Foto: Marco van Dam)
De winnende foto is van Marco van Dam, ´Flevostars, zwemmen in Almere´. (Foto: Marco van Dam)

Winnaars fotowedstrijd ‘Voor elkaar in Almere’ bekend

Algemeen

ALMERE - De VMCA organiseerde afgelopen voorjaar een fotowedstrijd met als thema ‘Voor elkaar in Almere’. Alle Almeerders waren uitgenodigd hun mooiste foto op het gebied van mantelzorg en/of vrijwillige inzet in te sturen. Uit de vele inzendingen zijn drie winnaars gekozen door de vakkundige jury bestaande uit Jerzy Soetekouw, Erwin Budding, Brigitte de Bies, Stefano Hennevelt, Mona Alikhah en Peter Deenen.

Namens de jury toont VMCA-bestuurder Jerzy Soetekouw zich tevreden over de inzendingen. “Er zaten prachtige, echte Almeerse foto’s tussen. De derde prijs gaat bijvoorbeeld naar Reinie van Loo, voor haar inzending ‘Beeldbellende zussen’.” Op de foto zijn twee zussen te zien, die net van een vrijwilliger leerden te beeldbellen met hun vader die ze al jaren niet hebben gezien. Soetekouw: “Met een kleine handeling kun je de wereld voor een ander letterlijk vergroten!”

Verschil

De tweede prijs gaat naar Joseph Coutinho, met zijn foto over ´Fietsmaatjes´. Jurylid en fotograaf Alikhah: “Met de mooie skyline vanaf het Floriade-terrein is deze foto natuurlijk écht Almeers. Wat deze foto verder afmaakt is dat het een prachtig divers beeld schetst van hoe je als inwoner het verschil kunt maken voor andere Almeerders. Hoewel de fietsmaatjes zich in een andere levensfase bevinden en ogenschijnlijk zeer verschillend zijn, is het de duofiets die hen bindt.” Het initiatief Fietsmaatjes Almere heeft als doel het fietsen te bevorderen voor mensen die dat niet (meer) zelfstandig kunnen. Dit doen zij door de inzet van vrijwilligers en daartoe geschikt gemaakte fietsen. 

Winnaar

De winnende foto is van Marco van Dam, ´Flevostars, zwemmen in Almere´. Jurylid en fotograaf Budding: “Deze foto heeft de hele jury in vervoering gebracht! De zorgzaamheid, het geduld en de liefde spatten van het scherm af. Een prachtig en treffend voorbeeld van er voor elkaar zijn in Almere.” Flevostar is een Almeerse zwemvereniging voor mensen met een beperking en hun familieleden. Vrijwilligers en mantelzorgers werken samen om deze deelnemers te kunnen laten zwemmen. Budding: “En dit mooie initiatief is nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers!” Wil jij je als vrijwilliger opgeven? Surf naar de website www.flevostar-almere.nl of ga naar www.vmca.nl voor alle andere vacatures.

De winnaar ontvangt een cheque van 750 euro. De nummers twee en drie ontvangen een goed gevuld boodschappenkrat van de recentelijk gerenoveerde Albert Heijn in Parkwijk.

De tweede prijs. Joseph Coutinho, met zijn foto over ´Fietsmaatjes´ (Foto: oseph Coutinho)
De derde prijs. Reinie van Loo, voor haar inzending ‘Beeldbellende zussen’. (Foto: Reinie van Loo)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto