De stapels afval. Inmiddels is het opgeruimd. (Foto: aangeleverd)
De stapels afval. Inmiddels is het opgeruimd. (Foto: aangeleverd)

Opgeruimd tuinvuil Regenboogbuurt lag er gewoon nog

Algemeen

REGENBOOGBUURT – Ken je die mop van het tuinvuil dat was opgeruimd? Het was niet opgeruimd. De Almeerse Maria van Daalen zag het met eigen ogen in de Regenboogbuurt.

Door Marcel Beijer

Tussen de Sepiastraat en Maïsgeelstraat lag sinds 30 juni, bijna drie maanden geleden, een bende tuinvuil in een gemeenteperkje. Van Daalen maakte daar melding van bij de gemeente en kreeg een maand later (25 juli) via e-mail uit het stadhuis te horen dat de boel was opgeruimd. “Maar dat was helemaal niet waar”, zegt Van Daalen. “Integendeel, bewoners leggen er steeds meer rommel bij.” 

Behoorlijke stapel

De berg tuinafval nodigde kennelijk anderen uit om er ook hun afval te dumpen. Begin deze week lagen er zelfs twee stapels kapotte tegels, houten pallets en brokken steen op de dumpplek. “De brandnetels groeiden er zelfs metershoog doorheen”, zegt van Daalen die ook merkte dat de stratenmakers (die in de buurt bezig zijn met groot onderhoud) zich erover verbaasden. “Ze kwamen terug van zes weken bouwvak en zeiden verbaasd tegen mij, ‘hoe lang ligt dat er al niet, mevrouw?’. Nou, wéken dus. Ik heb de plek aangegeven op de kaart, voor de gemeente. Ik heb ze foto’s gestuurd. Niets helpt.”
Van Daalen is niet de enige die klaagt. “Ik hoor het al maandenlang van meer bewoners.  Ik heb het op me genomen om de gemeente in te lichten namens drie adressen, maar ik ben ten einde raad.”

Opgeruimd

Op vragen van deze krant erkent een woordvoerder van de gemeente dat het afval op de bewuste plek er inderdaad al langere tijd ligt. De gemeente heeft daarop het vuil direct opgeruimd. Waarom de bewoners eerder te horen kregen dat het tuinafval wel degelijk was opgeruimd, kon op het stadhuis niet worden achterhaald.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto