(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

‘Er ontstaan hechte vriendschappen bij Vrouwen van Nu’

Algemeen

ALMERE – De vereniging Vrouwen van Nu pakt na twee jaar coronastilte haar activiteiten weer op. Zo komen de leden weer iedere maand samen in buurtcentrum Cobra. Almere DEZE WEEK was te gast tijdens de eerste bijeenkomst, die in het teken stond van Noorwegen en Noorse breiwerken. 

De aanwezige dames komen alles te weten over typisch Noorse breipatronen en het werken met zogenoemde rondbreipennen. De zelfgebreide truien die rondgaan worden aandachtig bestudeerd. “Zelf kan ik helemaal niet breien”, bekent voorzitter Leonieke Bos in de pauze. “Maar ik vond het een boeiende presentatie. Het gaat bovendien vooral om het gezellig samenzijn.” 

Nieuwe leden

Tijdens de coronapandemie is de vereniging veel leden kwijtgeraakt. “Twee jaar lang konden we dit soort activiteiten immers niet organiseren. We hebben wel zoveel mogelijk contact gehouden via de mail, vooral ook om de dames een hart onder de riem te steken in die moeilijke tijd. Gelukkig kunnen we nu de draad weer oppakken, maar onze club is wel geslonken van ruim  70 naar ongeveer 40 leden. Nieuwe leden zijn dan ook zeer welkom.”

Sociale aspect

De vereniging is onderdeel van de landelijke organisatie Vrouwen van Nu. Deze bestaat al sinds 1930 en werd destijds opgericht als de Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen. In de loop der jaren sloten zich echter steeds meer vrouwen met een andere achtergrond aan, waarop besloten werd de naam aan te passen. De Almeerse afdeling bestaat inmiddels al 30 jaar. “We zijn een actieve, gezellige vereniging en organiseren bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes”, vertelt Leonieke. “Het gaat vooral om het sociale aspect, er ontstaan zelfs hechte vriendschappen bij Vrouwen van Nu. De leden zijn vooral dames die na hun pensionering toch actief willen blijven. Je hoeft overigens niet áltijd en óveral aan mee te doen, maar het kan wel.”

Interessegroepen

Vrouwen delen ook verschillende hobby’s met elkaar in zogenaamde ‘interessegroepen’. Zo zijn er onder andere een wandelgroep, een fietsgroep, een creagroep en een leeskring. De afdelingsmiddagen, met een afwisselend programma, zijn elke derde donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in buurtcentrum Cobra aan de Hildo Kropstraat in Tussen de Vaarten. Voor meer informatie: www.vrouwenvannu.nl, leonieke.bos@gmailcom of 06 14730322.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto