(Foto: AdoneStock)
(Foto: AdoneStock) Pixel-Shot - stock.adobe.com

Almere zoekt kinderburgemeester

Algemeen

Almere zoekt kinderburgemeester

ALMERE - Almere is op zoek naar een kinderburgemeester. Gezocht wordt naar een kind uit Groep 7 dat weet wat er bij kinderen leeft. Die eerlijk is, tijd heeft, problemen kan oplossen en fouten kan toegeven

Almere is de achtste stad van Nederland met ongeveer 220.000 inwoners. De stad wordt bestuurd door de gemeenteraad, de wethouders en de burgemeester. De beslissingen worden genomen door allemaal volwassen mensen. De gemeente wil graag weten wat kinderen belangrijk vinden. Daarom wordt een kinderburgemeester gezocht, zodat ook hun stem wordt gehoord. Almeerse kinderen uit groep 7 wordt gevraagd een filmpje van maximaal 1,5 minuut in te sturen, waarin ze vertellen wie ze zijn, waarom ze graag kinderburgemeester van Almere willen worden én wat hun levensmotto is.

Jury

Gezocht wordt naar een kind dat eerlijk is, tijd in de agenda heeft, problemen kan oplossen, fouten kan toegeven, in het openbaar durft te spreken en die niet verlegen is. Het filmpje kan vóór 16 november 2022 via wetransfer gestuurd worden naar kinderburgemeester@almere.nl.
Op woensdagmiddag 23 november zullen de vij5 meest geschikte kandidaten zich voor een jury presenteren. Een week later, op de verjaardag van Almere, wordt bekend gemaakt wie de 1e Almeerse kinderburgemeester is. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2023 wordt de kinderburgemeester geïnstalleerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto