De Voetnoot  (Foto: Fred Rotgans)
De Voetnoot (Foto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Zorgen bij huurders De Voetnoot

Algemeen

STAD CENTRUM - Huurders van het gebouw De Voetnoot maken zich zorgen over de toekomst van het pand. Vorige week kregen zij een uitnodiging om tijdens een informatiemiddag over ‘verschillende scenario’s’ te praten. 

De uitnodiging is afkomstig van de gemeente. Daarin wordt uitgelegd dat er op de Oostkavels minimaal 2000 woningen worden gebouwd. Dat gebied loopt van het Weerwater, langs de Stadswetering tot de spoorlijn en ligt dichtbij De Voetnoot en het in het aanbouw zijnde HighNote. In de uitnodiging staat dat de toekomst van het gebouw De Voetnoot onderdeel is van de plannen voor de Oostkavels. De huurders worden uitgenodigd om mee te praten over de verschillende scenario’s en zijn benieuwd wat de gemeente hen te vertellen heeft.

Campus

Lange tijd leek de Voetnoot, waar naast creatieve bedrijven ook Café op 2 gevestigd is, gesloopt te worden ten gunste van het hoofdgebouw voor Windesheim. Na veel weerstand werd vorig jaar besloten deze campus op de plek van de Hospitaalgarage te bouwen. Een aantal fracties drongen er toen wel op aan om voor de Voetnoot snel met een ander ontwikkelplan te komen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto