Moeder Hannah Meijer in het modderige speeltuintje bij basisschool de Odyssee in Poort. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Moeder Hannah Meijer in het modderige speeltuintje bij basisschool de Odyssee in Poort. (Foto: Almere DEZE WEEK)

‘Speelpleintje Odyssee in Poort is een grote onveilige modderbende’

Algemeen

POORT – Het speelpleintje achter de basisschool de Odyssee aan het Boreasplein is een grote modderbende. Hannah Meijer, een moeder van een van de leerlingen, laat een modderige bukt met een glijbaan zien en een speelplein dat al tijden onder water staat. “Onveilig, ongewenst en de gemeente doet niets”, zegt Meijer.

Door Robert Mienstra

“De glijbaan is een gladde zwarte bult”, zegt Meijer, “en er is geen trapje naar de glijbaan. Voorheen lag er gras op de bult, maar dat was binnen de kortste keren stuk getrapt door de spelende kinderen. De gemeente heeft gaten in de heuvel een keer opgevuld maar geen gras meer aangeplant, het is al tijden een modderglijbaan en dus onbegaanbaar.”

Onverantwoordelijk

Meijer loopt een stukje verder op het schoolplein. “Kijk, hier staat de speelplaats al tijden onder water, zeker tien centimeter diep. Hele stukken zijn altijd drassig, het is een modderpoel. Kinderen kunnen zo toch niet spelen”, zegt ze. “Voor de herfstvakantie heb ik contact gezocht met de gemeente om de speeltuin in orde te maken. Maar het antwoord was: ‘Wij gaan niks aan deze speeltuin doen’. De directie heb ik ook gesproken en die loopt ook tegen een gigantische muur van bureaucratie en onwil aan. De gemeente is op bezoek gekomen, maar ze schuiven het alleen maar vooruit. Er zou eigenlijk gewoon kunstgras en een trap op moeten want dit is totaal onverantwoordelijk om de kinderen zo te laten spelen. Waar wachten we op? Een kind met een gebroken arm? Volgens mij is het zo dat de gemeente een verplichting heeft om schoolpleinen op orde te hebben en te houden en voor een veilige speelomgeving te zorgen voor kinderen. Daar voldoen ze nu in ieder geval niet aan.”

Armoedig

Een tijd geleden heeft de medezeggenschapsraad van de school  de modderbult al eens afgezet met linten om aandacht te vragen voor de situatie. “Kinderen komen thuis in smerige kleding en kunnen eigenlijk alleen maar met regenlaarzen naar school. Het is een armoedige toestand”, besluit Meijer.

Archeologische vindplaats

De gemeente zegt desgevraagd dat het probleem technisch moeilijk op te lossen is omdat er een archeologische vindplaats onder de speelplaats ligt. Er is overleg met de school om tot een structurele oplossing te komen maar makkelijk is dat niet.

Uit de krant