De wethouder (midden) hielp mee de zaailingen te redden. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
De wethouder (midden) hielp mee de zaailingen te redden. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Zaailingen gered in Beatrixpark

Algemeen

ALMERE – In het kader van de Urgenda-actie Meer Bomen Nu heeft een aantal Almeerders, met hulp van wethouder Jesse Luijendijk, zaterdag zaailingen gered in het Beatrixpark.

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Dat helpt om klimaatverandering tegen te gaan. In het Beatrixpark, waar Meer Bomen Nu samenwerkt met de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark (BBB), werd de campagne afgetrapt.

Urgenda

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers worden de boompjes voorzichtig uit de grond gehaald om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven.

Goedkoop

De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen, stellen de initiatiefnemers.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto