Afbeelding

Almeerder (17) verdacht van poging tot moord

Algemeen

ALMERE – Een 17-jarige Almeerder wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot moord. De jongen zou in oktober een explosief bij een woning in Leidsche Rijn hebben gelegd. De jongeman zit momenteel in hechtenis. 

Bij de zitting, vorige week in Lelystad, maakte het OM duidelijk dat de jongen op 6 oktober vorig jaar naar de woning aan de Tweede Westerparklaan in Leidse Rijn zou zijn gegaan en daar een explosief tot ontploffing hebben gebracht. Dat gebeurde echter al voordat hij de woning had bereikt. Anderhalve week later werd opnieuw een bom bij de woning tot ontploffing gebracht, nu door een man uit Amsterdam. De aanslagen zouden te maken hebben met een conflict in de relationele sfeer. Volgens het OM zijn de bewoners en buren in levensgevaar gebracht en is er daarom sprake van poging tot moord. 

Bedreigd

De 17-jarige Almeerder wordt er tevens van verdacht dat hij in zijn woonplaats Almere in juni iemand zou hebben bedreigd en afgeperst. Die zaak wordt in de rechtszitting meegenomen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto