(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Onderzoek naar bestuurder ASG

Algemeen

ALMERE – Een onafhankelijke commissie doet momenteel onderzoek naar een bestuurder van de Almeerse Scholen Groep (ASG). Er zijn meerdere klachten over de man binnengekomen.

Door Marcel Beijer

Dat bevestigt voorzitter Ralph Pans van de Raad van Toezicht van de ASG. Volgens Pans gaat het inderdaad om meerdere klachten die zijn binnengekomen en is de commissie al enige tijd met het onderzoek bezig. “Dat gaat compleet onafhankelijk, dus ook ik word daar niet meer over geïnformeerd tot het onderzoek is afgerond.”

Voorzichtig

Volgens bronnen bij deze krant wordt de bestuurder ‘grensoverschrijdend gedrag´ verweten. Pans wil dat echter niet bevestigen en wil ook niet zeggen van wie de klachten afkomstig zijn. “Dit is iets waar je heel voorzichtig mee om moet gaan. De bestuurder zit momenteel ziek thuis en is niet op non-actief gesteld. We zijn er volop mee bezig en zowel betrokkenen als de bestuurder krijgen de gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Er wordt uiteraard hoor- en wederhoor toegepast. Dat zal nog wel een aantal weken duren. De klachtencommissie zal vervolgens een oordeel vellen en dan hoor ik het ook pas.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto