Ook de recyclingperrrons gaan dicht. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Ook de recyclingperrrons gaan dicht. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Gevolgen stakingen voor inzameling afval

Algemeen

ALMERE - Op dinsdag 24 en woensdag 25 januari staakt een deel van de medewerkers die het afval inzamelen. Omdat in Almere niet alle medewerkers staken, gaat een deel van de afvalinzameling wél door. De gemeente heeft op een rijtje gezet wat de gevolgen zijn.

Huiscontainers

Een deel van de huiscontainers worden geleegd, maar niet allemaal:
•        Duocontainers: hiervoor komt een inhaaldag.
Duocontainers die normaal gesproken op dinsdag 24 januari zouden worden geleegd, worden geleegd op vrijdag 27 januari (Indische Buurt, Oostvaardersbuurt, Seizoenenbuurt). Duocontainers die normaal gesproken op woensdag 25 januari zouden worden geleegd, worden geleegd op zaterdag 28 januari (Muziekwijk, Stedenwijk, De Gouwen).
•        Papiercontainers: hiervoor komt een inhaaldag.
Papiercontainers die normaal gesproken op dinsdag 24 januari zouden worden geleegd, worden geleegdop donderdag 26 januari (Tussen de Vaarten, Muziekwijk, Nobelhorst, Oosterwold, Vogelhorst).Papiercontainers die normaal gesproken op woensdag 25 januari zouden worden geleegd, worden geleegd op zaterdag 28 januari (Muziekwijk, Regenboogbuurt, bedrijventerrein Almere Buiten)
•        Gft-containers: deze worden niet geleegd.
•        Pmd-containers: deze worden niet geleegd.

Een inhaaldag is helaas niet mogelijk voor alle containers. De gemeente leegt wel de containers die vaak vol zitten.
Wie veel pmd-afval heeft, wordt verzocht dit in een boven- of ondergrondse container te doen. Deze staan op veel plekken in Almere. In de Afvalwijzer zijn de locaties vinden.

Almere Afval-app

Wie gebruik maakt van de Almere Afval-app krijgt op de avond voor of ochtend van de gebruikelijke inzameldag een herinnering. Ook als de container deze twee dagen niet geleegd wordt. Deze herinnering mag als niet verzonden worden beschouwd.
Als er een inhaaldag is bepaald, wordt op de avond voor de inhaaldag weer een bericht verstuurd. Om dit bericht te ontvangen moet in de app bij ‘Instellingen´ het schuifje bij ‘Berichten’ aan worden gezet.

Boven- en ondergrondse containers

De boven- en ondergrondse containers worden gewoon geleegd. 

Recyclingperrons

De recyclingperrons zijn op 24 en 25 januari gesloten. 

Grofvuil en afvaldumpingen

Grofvuil wordt op 24 en 25 januari niet opgehaald. Hiervoor komen inhaaldagen. Afspraken die gemaakt zijn voor dinsdag 24 januari worden verzet naar donderdag 26 januari. Afspraken die gemaakt zijn voor woensdag 25 januari worden verzet naar vrijdag 27 januari.  

Meldingen en vragen

Ook op het kantoor van deze afdeling staakt een aantal ambtenaren. Het is daardoor mogelijk dat bepaalde meldingen en vragen niet direct kunnen worden verwerkt. Er wordt op een later moment contact met de beller opgenomen. 

Over de staking

De staking heeft te maken met landelijke onderhandelingen over de Cao Gemeenten. De Cao Gemeenten regelt de arbeidsvoorwaarden voor werknemers die in dienst zijn bij een gemeente. De landelijke werkgeversorganisaties VNG en WSGO, en de vakbonden FNV en CNV zijn hierover met elkaar in overleg, maar er is op dit moment nog geen overeenstemming.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto