Met het geld van de serviceclubs kon een nieuwe duofiets worden aangeschaft (Foto: Claire Slingerland)
Met het geld van de serviceclubs kon een nieuwe duofiets worden aangeschaft (Foto: Claire Slingerland)

Inner Wheel en Rotary overhandigen cheque aan Fietsmaatjes

Algemeen

Inner Wheel en Rotary overhandigen cheque aan Fietsmaatjes

ALMERE – Rotary Club Almere en de zusterclub Inner Wheel Almere-’t Gooi hebben dinsdag een cheque van 4500 euro overhandigd aan de stichting Fietsmaatjes. Met het geld kan een nieuwe duofiets worden gekocht. 

Fietsmaatjes Almere is er voor mensen die er graag op uitgaan met de fiets, maar dit niet meer zelfstandig kunnen of bij voorkeur onder begeleiding willen fietsen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot de doelgroep. Met behulp van een vrijwilliger gaan gasten van Fietsmaatjes Almere op pad door Almere op een elektrische duofiets.
Het initiatief draagt niet alleen bij aan het plezier van de deelnemers, maar ook aan het ontlasten van mantelzorgers en verzorgend personeel in verzorgingstehuizen. Een duofiets wordt vaak en intensief gebruikt, waardoor de onderhouds- en reparatiekosten hoog zijn en de fietsen niet altijd beschikbaar zijn.

Reservefiets

Om de beschikbaarheid van de fietsen te optimaliseren, was een reservefiets hard nodig. Dankzij de fundraisingcampagne van Rotaryclub Almere en Inner Wheel Almere-’t Gooi kon Fietsmaatjes Almere een nieuwe duofiets aanschaffen. Normaal gesproken is het opgehaalde bedrag bij lange na niet voldoende om er een nieuwe duofiets mee te bekostigen, maar doordat Fietsmaatjes Almere de kans kreeg om tegen een sterk gereduceerd bedrag een showroommodel aan te schaffen, werd dit wel mogelijk.
Het project van Fietsmaatjes Almere past perfect binnen het Almere sportakkoord en draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto