Patrick van der Jagt, of Caveman010 zoals hij zichzelf noemt, deelde zijn verhaal over zijn verleden van verslaving naar herstel. (Foto: Danny van Kolck)
Patrick van der Jagt, of Caveman010 zoals hij zichzelf noemt, deelde zijn verhaal over zijn verleden van verslaving naar herstel. (Foto: Danny van Kolck)

Deelnemer ‘Rotterdam Project’ vertelt over periode van verslaving naar herstel

Algemeen

ALMERE - In de week van de psychiatrie heeft de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) een inspirerende spreker mogen ontvangen. Voor een volle zaal deelde Patrick van der Jagt, of Caveman010 zoals hij zichzelf noemt, zijn verhaal over zijn verleden van verslaving naar herstel.

Vrijwilligers van het project Vriendschap op Maat, mantelzorgers, beroepskrachten en andere geïnteresseerden waren muisstil toen Patrick zijn verhaal deed. Hij nam hen mee naar zijn verleden van een onveilige jeugd, trauma’s en 20 jaar op straat te hebben geleefd met een drugsverslaving. Elke dag kiest hij ervoor om niet meer te gebruiken, maar voor zichzelf en zijn gezin te kiezen. 

Patrick deed vijf jaar geleden mee met het programma ‘Het Rotterdam Project’ met Beau van Erven Dorens op RTL 4. Een programma waarin een aantal mensen welke dakloos en of verslaafd waren werden gevolgd. En een woonplek, een startkapitaal en begeleiding werd aangeboden om daadwerkelijk opnieuw te kunnen beginnen. Patrick heeft deze kans met beide handen aangepakt. 

Vrijwilligers zeer waardevol

Hij is inmiddels 3,5 jaar in herstel, is vader van een zoontje van anderhalf jaar en woont samen met zijn vriendin. Hij werkt inmiddels al een aantal jaren als fotograaf en spreekt voor bedrijven en instellingen. Vrijwilligers waren in de tijd dat hij dakloos was zeer waardevol voor hem, beandrukte Patrick.  Zij namen hem mee naar een warme plek, boden hem soms een bed en een warme douche aan. Patrick begreep toen niet waarom deze mensen dit deden, maar hij weet nu dat vrijwilligers een hart van goud hebben en zeer waardevol zijn voor onze maatschappij.

‘Vriendschap op Maat’

Ben je nieuwsgiering geworden na het lezen van dit stuk en wil je ook iets voor een ander betekenen in Almere? ‘Vriendschap op Maat’ is een project voor inwoners van Almere met een psychische kwetsbaarheid. Voor dit project is de VMCA op zoek naar vrijwilligers die 2 uurtjes per week iets voor een ander willen betekenen. Meld je aan om de mogelijkheden te bespreken: Wagenmakerbaan 43, 036-5341404.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto