Ivy en Neori doen hun best. (Foto: aangeleverd)
Ivy en Neori doen hun best. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen De Regenboog in race tegen E-Waste

Algemeen

HAVEN - De kinderen van groep 6b en 6a van IKC de Regenboog in Almere Haven zetten zich nog tot 6 april in voor de race tegen E-Waste. 

De E-Waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Om de actie extra onder de aandacht te brengen hebben Ivy en Néori uit klas 6b de zelfgemaakte posters van de klas verspreid bij onder andere de plaatselijke bakker, de slager, de bieb en de kringloopwinkel. Ook hebben ze een bezoek gebracht aan het Repair Café. Door mee te helpen met de reparaties konden ze daar met eigen ogen zien dat er weer nieuw leven geblazen werd in defecte items. Daarbij zijn er al winkelwagens vol met elektronische apparaten ingezameld op de school. Met al deze acties scoort de school punten die op de site van ewasterace.nl worden bijgehouden. De school met de meeste punten wint een schoolreisje.

Bewustzijn

Met de E-Waste race willen ze meer bewustzijn creëren. Want op dit moment wordt in Nederland iets meer dan de helft van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Dit is enorm zonde, want het zit vol met waardevolle materialen. Kortom, iedereen die nog oude elektronica heeft rondslingeren, bijvoorbeeld een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker, kan dit tot 7 april inleveren bij IKC de Regenboog en dan krijgt het een mooie bestemming.
En natuurlijk hoopt groep 6 stiekem ook een beetje dat ze dat gave schoolreisje winnen.
Meer info over de actie: https://ewasterace.nl/over-ewaste-race

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto