(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock)

Eis: drie jaar cel voor gewelddadige juwelenroven

Algemeen

ALMERE - Het Openbaar Ministerie eist 36 maanden gevangenisstraf tegen een 28-jarige man uit Almere voor het medeplegen van twee forse inbraken bij juweliers, waarbij telkens grote hoeveelheden sieraden werden buitgemaakt.

De eerste snelkraak in Zwolle vond plaats op donderdag 1 september 2022 rond vijf uur in de nacht. Ruim een maand later, op 26 oktober, vond in Ermelo een soortgelijke snelkraak bij een juwelier plaats. De buit van deze twee inbraken bedroeg in totaal ruim 200.000 euro. De daders gingen daarbij gewelddadig te werk met hamers.
Na hun daad lieten de verdachten telkens gereedschappen achter, waar de politie DNA van verdachte op vond. Dat leidde uiteindelijk naar de 28-jarige Almeerder. Die had eerder dat jaar in België al twintig maanden gevangenisstraf opgelegd voor een ramkraak, gepleegd in 2019. De verdachte werd ook in die zaak aan de hand van een DNA-match veroordeeld.

De officier van justitie sprak tegenover de rechter van ‘ernstige feiten’. “Die veroorzaken niet alleen veel materiële schade en leed bij de slachtoffers, maar zorgen ook in zijn algemeenheid voor een gevoel van onveiligheid in de samenleving.” Het OM kwam tot een eis van 36 maanden gevangenisstraf

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto