(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Geen zichtbare steunbetuiging aan Israël

Algemeen

ALMERE - Almere zal geen zichtbare steunbetuiging aan Israël uiten. Dat laat het college van B en W weten in een persverklaring.

Gisteren riepen VVD, PVV en ChristenUnie op om de Israëlische vlag te hijsen of het stadhuis van Almere in kleuren blauw/wit te verlichten. Dit als steunbetuiging aan de Israëlische slachtoffers van de aanval die Hamas dit weekend uitrichtte en waarbij honderden slachtoffers vielen.

In een persverklaring laat het college weten ‘diep geschokt’ te zijn door het geweld ‘in Israël en omliggende gebieden’ en betuigt medeleven. ‘Het college is van mening dat verdere uitingen omtrent deze internationale conflictsituatie de verantwoordelijkheid zijn van de Nederlandse regering. Daarom kiest het college niet voor een vlag, kleuring of andere uitingsvorm bij het stadhuis.

DENK en BIJ1

De fracties van BIJ1 en DENK zijn blij dat de gemeente deze opvatting heeft. Georgine Panhuijsen van BIJ1 zegt de burgerslachtoffers te betreuren, maar we ‘hijsen geen vlag voor een staat die anderen onderdrukt.’ De partij zou het hijsen van de vlag van Israël zien als ‘een teken van escalatie, wat synoniem staat aan het halen van een complex internationaal conflict naar de Almeerse politiek.’

DENK Almere vergelijkt Israël met een ‘apartheidsstaat’ en verwijt de VVD, PVV en ChristenUnie van het meten met twee maten. ‘We hebben deze partijen niet gehoord toen weerloze Palestijnse kinderen gedood werden door Israëlische militairen’. 

Provinciehuis

Op het provinciehuis in Lelystad wordt wel de Israëlische vlag gehesen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto