Niña Weijers presenteerde vrijdag haar Almeerse boek. (Foto: Maarten Feenstra)
Niña Weijers presenteerde vrijdag haar Almeerse boek. (Foto: Maarten Feenstra)

Boek Niña Weijers gepresenteerd

Algemeen

STAD CENTRUM – In de Nieuwe Bibliotheek werd afgelopen vrijdag het boek ‘Cassandra’ van Niña Weijers gepresenteerd. In het boek staat de dood van de Almeerse Cassandra van Schaijk centraal. Familie van Cassandra was bij de presentatie aanwezig en kreeg het eerste exemplaar overhandigd.

Weijers schreef het boek in de serie Almere Verhalen. Daarbij verbleef ze als ‘writer in residence’ een half jaar in Almere. Ze verhaalt over de vermissing en dood van Cassandra van Schaijk in 2007. Het Almeerse meisje was toen 17 jaar oud en was een generatiegenoot van Weijers. Bij de soms emotionele presentatie was een aantal prominenten aanwezig en ook familie van Cassandra. Folkert van Dekken van het Team Grootschalig Onderzoek (die het onderzoek naar de dood van Cassandra leidt) hield ook een toespraak.

Onder de indruk

Wethouder Kees Ahles zei onder de indruk te zijn van het boek. “Het verhaal van Cassandra is bij heel veel Almeerders bekend. Mijn kinderen kinderen kenden Cassandra ook. Het is daarom goed dat Niña met haar boek het verhaal op haar manier vertelt.

Nieuwe tips

Nog altijd is niet duidelijk wat er met Cassandra is gebeurd. Vorige week stelde de Peter R. de Vries Foundation een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van Cassandra’s dood. Inmiddels laat de politie weten dat door de hernieuwde aandacht voor deze kwestie 22 nieuwe tips zijn binnengekomen.

Het boek van Weijers krijgt in de media lovende recensies.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto