Jannie van Steeg kreeg de versierselen opgespeld, die bij de onderscheiding horen. (Foto: Lex Beers)
Jannie van Steeg kreeg de versierselen opgespeld, die bij de onderscheiding horen. (Foto: Lex Beers)

Koninklijke onderscheiding voor Jannie van Steeg

Algemeen

ALMERE - Almeerder Jannie van Steeg (66) is donderdag vanwege haar werk in de gezondheidszorg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wethouder Roelie Bosch reikte de onderscheiding donderdag, als locoburgemeester, uit in het Amsterdamse ziekenhuis. 

De afgelopen 37 jaar heeft Van Steeg zich op de hematologieafdeling van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) op een prijzenswaardige, en bijzondere manier ingezet om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, aldus haar directe collega’s en leidinggevenden. Jannie van Steeg begon in 1973 met haar verpleegopleiding en werkte na haar diplomering in verschillende ziekenhuizen. In 1986 streek zij neer op de afdeling hematologie van het AUMC. Daar werkt ze tot op de dag van vandaag als verpleegkundige en houdt ze zich bezig met een groot spectrum van de zorg op dit gebied.

Vrijwilligerswerk

Van Steeg zet zich ook in voor Almere. Al jaren is ze actief bij de kerk de Lichtboog in het centrum van de stad. Naast haar medeverantwoordelijkheid voor het pastoraat heeft ze ook haar huis opengesteld voor bewoners van haar wijk. Daar kunnen ze deelnemen aan een gesprekskring. Ze is ook nauw betrokken bij een project waarbij in de kerk wordt gekookt voor mensen die op straat leven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto