(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Sinterklaas recyclet speelgoed voor Het Boodschappenhoekje

Algemeen

ALMERE - Het is vandaag 5 december, de dag waarop de verjaardag van Sinterklaas wordt gevierd. Na het succes van vorig jaar deed de Sint ook dit jaar weer een beroep op de leden van Rotary Club Almere New Town. Hij wilde graag ongebruikt speelgoed een goede nieuwe bestemming geven. Behalve de Rotary Club werd ook de hulp van Stichting Het Boodschappenhoekje Almere in Almere Haven ingeroepen.

Alle basisscholen in Almere werden aangeschreven om Sinterklaas te helpen recyclen. Dankzij het enthousiasme van de leerlingen, ouders en leerkrachten van basisscholen de Achtbaan, Buitenburcht, Compositie, Lettertuin, Olijfboom, Optimist, Verwondering, het Kristal, Meesterwerken Universum is er een enorme hoeveelheid speelgoed ingezameld. Dit speelgoed is naar het pakhuis van Sinterklaas gebracht bij Het Boodschappenhoekje in Almere.

Sint op bezoek

Zaterdag 2 december kwam Sinterklaas op bezoek bij de kinderen van ouders die bijgestaan worden door Het Boodschappenhoekje. De enthousiaste kinderen werden verwend met pannenkoeken en lekker snoepgoed. En natuurlijk mooie cadeaus die dankzij Sinterklaas weer een nieuwe bestemming vonden bij blije kinderen. 

Kerstmis

De opbrengst was zo groot dat Sinterklaas nog wat cadeaus heeft achtergelaten in het pakhuis bij Het Boodschappenhoekje. Deze worden gebruikt voor Kerstmis en aangeboden op de rommelmarkt, zodat de opbrengst weer gebruikt kan worden ter ondersteuning van de Almeerders die hulp krijgen van Het Boodschappenhoekje.

Het was een geslaagde actie dankzij al die welwillende kinderen, ouders, leerkrachten van de scholen, de medewerkers van Het Boodschappenhoekje en leden van Rotary Club Almere New Town.

De opbrengst van de speelgoedactie. (Foto: aangeleverd)
De opbrengst van de speelgoedactie. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto