Het Echnaton Winterfestival is een bezoek waard (Vlnr: sectieleider Annemieke van Ingen, Roxy de Vries, Faith van Spronsen en Ismael Walschots)
Het Echnaton Winterfestival is een bezoek waard (Vlnr: sectieleider Annemieke van Ingen, Roxy de Vries, Faith van Spronsen en Ismael Walschots)

‘De Pot 2000’ en kerstmarkt voor Voedselbank Almere

Algemeen

Heel Almere welkom op Echnaton Winterfestival

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton komt voor de vijfde keer in actie voor Voedselbank Almere. Op woensdag 20 en donderdag 21 december is heel Almere uitgenodigd op de overdekte kerstmarkt op het Groen & Gezond Plein van de school. Betalen kan met houdbare producten of een donatie.

“Het Echnaton Winterfestival wordt helemaal georganiseerd door leerlingen”, zegt een trotse Annemieke van Ingen, sectieleider van de zeven leerbedrijven in de bovenbouw. “Dit evenement draait om saamhorigheid in de school, maar ook in de wijk. De kinderen doen iets voor een ander zonder er rijk van te worden. Daarnaast willen we als school iets voor de samenleving betekenen. Elke Almeerder is daarom welkom op onze gezellige kerstmarkt.”

Henna-tattoos

De overdekte kerstmarkt wordt gevuld door leerlingen van de sectie ‘Doen & Ondernemen’ en de zeven leerbedrijven vmbo. “Zo kun je bij Techniek je eigen houten kerstboom maken. Zorg & Welzijn zet henna-tattoos en lakt nagels. Ondernemen zorgt voor de verkoop op de kerstmarkt en organiseert veel spelactiviteiten. ICT geeft demo’s op het gebied van 3D-printen en heeft een eigen game ontwikkeld. Horeca organiseert de traditionele ‘VLA-lunches’ voor gasten en begeleidt de bezoekers op de kerstmarkt. Ook is er sport en spel in onze voetbalkooi.”

Pot 2000

De leerlingen van leerbedrijf Multimedia presenteren ‘De Pot 2000’ vanuit de feesttent op het plein. De bedoeling is 2000 mooie liedjes te draaien in ruil voor 2000 houdbare producten. Ook beheren deze leerlingen een photobooth, verzorgen zij de videoregie van de live-uitzendingen en maken zij de aftermovie.

Echnaton FM volwassen

Echnaton FM is dit jaar volwassen geworden (18 jaar). Dit wordt gevierd met diverse oud-dj’s en -collega’s en optredens van o.a. de Almeerse bands Revenge, Jackie Knows en Fire Proof. Oud-medewerkers zijn van harte welkom in de feesttent. Dit jubileum is online te volgen op woensdag 20 december van 19.00 tot 00.00 uur op echnatonfm.nl.

Openingstijden

Het Echnaton Winterfestival is geopend op woensdag 20 december van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdag 21 december van 10.00 tot 14.00 uur. Wie verhinderd is en toch wil bijdragen aan de actie, kan hier doneren aan de Voedselbank: https://steunactie.nl/actie/de-pot-2000-voor-voedselbank-almere-1/-28630.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto