Bert Gijsberts (Foto: aangeleverd)
Bert Gijsberts (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Bert Gijsberts (70) overleden

Algemeen

ALMERE – Politicus en ondernemer Bert Gijsberts is dinsdagochtend overleden in revalidatiecentrum Flevoburen. Hij is 70 jaar geworden.

Bert Gijsberts was in Almere directeur van groenvoorzieningsbedrijf Boogaart. Daarnaast was hij voorzitter van de Almeerse VVD. Later werd hij voor dezelfde partij ook gedeputeerde in Flevoland. Gijsberts was een echte Flevolander, geboren in Bant en daarna woonachtig in Biddinghuizen, Dronten en tenslotte Almere. Door de jaren heen was Gijsberts ook voorzitter van MKB Flevoland, VNO-NCW Flevoland, Vereniging Bedrijfskring Almere en verschillende brancheverenigingen. Daarnaast was hij actief in de paardensport.

Bonfiatiusspeld

In verschillende functies kreeg hij ook verschillende onderscheidingen. Zo was hij Officier in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg hij de hoogste Almeerse onderscheiding, de Bonifatiusspeld.
Sinds 2015 kampte Gijsberts steeds meer met zijn gezondheid waardoor hij steeds meer taken moest afstoten. De laatste jaren onderging hij zware operaties waar hij vol goede moed van probeerde te herstellen. Hij deed daarvan uitgebreid verslag via Facebook.
De laatste maanden verbleef hij in revalidatiecentrum Flevoburen, waar hij dinsdagochtend vroeg in zijn slaap overleed.


Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 19 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto