Agnes en Henk Visser zijn dol op hun katten. (Foto: Fred Rotgans)
Agnes en Henk Visser zijn dol op hun katten. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Dierenasiel weigert slechts één kitten mee te geven

Algemeen

DE MEENTEN – Agnes en Henk Visser uit Almere Haven zijn echte kattenliefhebbers, ze hebben er vier. Toch krijgen ze van het Dierenasiel Almere geen kitten mee. Het asiel is van mening dat kittens alleen in tweetallen meegegeven moeten worden.

Door Marcel Beijer

“We hebben al veertig jaar katten in huis”, zegt het verbouwereerde paar. “En hebben dus veel ervaring met opvoeden. Momenteel hebben we er vier.” Vorig jaar overleed een van de katten, daarom wilden de Almeerse kattenliefhebbers er graag weer een nieuw katje bij en dus namen ze contact op met het Dierenasiel Almere. “Ik heb ze zelfs nog foto’s gemaild van onze katten, zodat ze kunnen zien dat we de katten goed verzorgen. Laatst hebben we zelfs 2000 euro uitgegeven voor een operatie. We houden echt van die dieren.”

Twee kittens

Na wat mailwisselingen liet het asiel weten dat Visser het kitten niet meekreeg. “Ze willen dat nieuwe eigenaren twee kittens nemen. Dat is raar. Bij andere asiels krijg je wel gewoon een kitten mee. We hebben ontzettend veel ervaring en onze jongste kat is ook nog maar pas drie jaar. Ik mocht wel een volwassen kat adopteren. Maar dat vinden wij juist niet verstandig omdat we ook wat oudere katten hebben.”

Steun aan elkaar

Kirsten Rekvelt van het Dierenasiel Almere bevestigt het verhaal. “We proberen als asiel onze dieren zo goed mogelijk te plaatsen. En steeds meer gedragstherapeuten zijn het er over eens dat kittens uit hetzelfde nest beter per twee naar een nieuw baasje gaan. Zo hebben ze als broertje of zusje steun aan elkaar bij het communiceren en spelen.” Volgens Rekvelt is een kat van drie jaar, zoals bij de familie Visser, dan al te oud.
De kattenliefhebbers uit Haven begrijpen daar niets van. “Want nu zit dat beestje nog in het asiel, in plaats van bij liefhebbende baasjes die heel goed weten hoe ze een kat op moeten voeden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto