V.l.n.r. Wethouder Kees Ahles, kinderburgemeester Havanna, Eelco Dam (directeur basisschool De Odyssee), Hein Walter (kunstenaar en dichter) en Silvia Servais (directeur Collage).
V.l.n.r. Wethouder Kees Ahles, kinderburgemeester Havanna, Eelco Dam (directeur basisschool De Odyssee), Hein Walter (kunstenaar en dichter) en Silvia Servais (directeur Collage).

Collage viert 10-jarig bestaan met expositie

Algemeen

ALMERE - Collage Almere viert dit jaar haar tienjarig bestaan met de bijzondere expositie ‘Knallende Kleuren en Krachtige Teksten’. Deze is van 6 februari tot 2 april te bewonderen in De Nieuwe Bibliotheek.

Collage is het expertisecentrum voor kunst- en cultuuronderwijs in Almere. De expositie bestaat uit 40 posters: het resultaat van het project dat Collage ter ere van het lustrum aan de basisscholen heeft aangeboden. Hierbij maakten maar liefst 1000 leerlingen uit 40 klassen van 15 scholen. Op de posters vind je gedichten en illustraties, waarvan een selectie nu te zien is op de posters.

Poëzie en beeldende kunst

Het posterproject is één van de hoogtepunten van het 10-jarig jubileum van Collage en omvat een combinatie van poëzie en beeldende kunst. Het begon in oktober. Dichters gaven poëzieworkshops aan leerlingen van tien verschillende scholen. Daarna selecteerde een jury uit elke klas een gedicht. 

Deze gedichten werden doorgegeven aan vijf nieuwe scholen. Hier gingen de leerlingen samen met een beeldend kunstenaar aan de slag om de geschreven gedichten visueel vorm te geven. Uit deze kunstwerken maakte de jury weer een selectie. Alle gekozen gedichten en kunstwerken zijn door de grafisch ontwerper van Collage vormgegeven tot prachtige posters, die tot 2 april te bewonderen zijn in De Nieuwe Bibliotheek. 

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto