(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Burgemeester: haal Almeerder uit Gaza

Algemeen

ALMERE - Burgemeester Hein van der Loo heeft vandaag een dringende oproep gedaan aan minister Hanke Bruins Slot om Almeerder Abed Al Attar ‘zo snel mogelijk’ uit Gaza naar Nederland te laten terugkeren.

‘Ik leef mee met stadsgenoot Abed Al Attar’. schrijft de burgemeester op X (voorheen Twitter). ‘Hij zit vast in zuidelijk Gaza. De dreiging neemt daar zienderogen toe. Daarom heb ik de minister van Buitenlandse Zaken vandaag een dringende oproep gedaan om Abed zo snel mogelijk naar Nederland te laten terugkeren.’

De Almeerse monteur Abed Al Attar (32) zit vast in de Gazastrook, waar het Israëlische leger momenteel heftige aanvallen uitvoert. Sinds de bloedige aanval van Hamas-strijders op Israëliërs op 7 oktober is het Israëlische leger met een vergeldingsoffensief bezig, waarbij de Gazastrook zo goed als afgesloten is. Mondjesmaat wordt de grenspost bij Rafah richting Egypte opengezet. Abed is een Palestijnse Nederlander en monteur van zonnepanelen. De Almeerder was in oktober naar Gaza gereisd voor een bruiloft. Sindsdien zit hij  vast in het zuiden van de Gazastrook.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto