Flevoburen is gevestigd aan de achterzijde van het Flevoziekenhuis (Foto: aangeleverd)
Flevoburen is gevestigd aan de achterzijde van het Flevoziekenhuis (Foto: aangeleverd)

Revalidatiecentrum Flevoburen naar Vivium Zorggroep

Algemeen

STAD CENTRUM – Het (geriatrische) revalidatiecentrum Flevoburen, gevestigd in het Flevoziekenhuis, is niet langer onderdeel van Zorggroep Almere. Het wordt per 1 april overgenomen door Vivium Zorggroep. 

Vivium Zorggroep en Zorggroep Almere werken al meer dan acht jaar samen om de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) in de regio’s Gooi en Vechtstreek en Almere te verbeteren wat betreft bereikbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit. Onderzoek van beide organisaties heeft aangetoond dat de GRZ in deze regio’s beter kan worden gewaarborgd én voorbereid is op de toekomst, als de GRZ-activiteiten van Zorggroep Almere worden overgenomen door Vivium Zorggroep.

Voordelen

Door deze overname kan voordeel worden behaald door onder andere een efficiëntere besluitvorming en bedrijfsvoering. Ook kunnen zorgmedewerkers en behandelaren volgens de organisaties efficiënter worden ingezet en bevordert het hun ontwikkeling door het delen van kennis en ervaring. Bovendien biedt het meer ruimte voor (wetenschappelijk) onderzoek en innovatie. 

Goedgekeurd

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het initiatief inmiddels goedgekeurd. Ook verschillende zorgpartners, zorgverzekeraars, zorgkantoren, banken en regionale- en lokale overheden hebben hun steun uitgesproken. Alle medewerkers van zowel Zorggroep Almere als Vivium Zorggroep zijn op de hoogte gebracht van deze ontwikkelingen. Ook cliënten zijn geïnformeerd. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto