Wout List kreeg de ets uitgereikt door secretaris Petra Grolle. (Foto: Fred Rotgans)
Wout List kreeg de ets uitgereikt door secretaris Petra Grolle. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Almeerse Schaatsvereniging bestaat 40 jaar

Algemeen

ALMERE - De Almeerse Schaatsvereniging bestaat 40 jaar en dat wilde de vereniging niet zo maar voorbij laten gaan. Het jubileum werd gevierd met een gezellige en druk bezochte open dag. 

Door Henk Mathlener

Tijdens deze mooie dag werden er skeelerclinics gegeven voor ASV-leden en Almeerders. Veel oud-bestuursleden waren aanwezig en de allereerste voorzitter Wout List kreeg uit handen van secretaris Petra Grolle een mooie ets van Bart Reindersma uitgereikt. Daarnaast ontving hij het eerste exemplaar van het ASV jubileum-magazine. Dit mooie magazine en tevens een aantal podcasts met leden is te zien en te beluisteren op: www.asv-almere.nl/

Anton Spaan is al jaren lid en heeft al twintig keer meegedaan aan de door de ASV georganiseerde schaatstocht op de Weissensee. Ook geeft hij trainingen en is mede-organisator van het jubileumfeest. “Het is natuurlijk super als er veel leden en ook niet-leden op deze leuke en sfeervolle dag zijn afgekomen. En nu maar hopen dat geïnteresseerden zich inschrijven voor clinics van voer keer lessen en/of een heel seizoen. Leden kunnen we namelijk nog best gebruiken.” 

Schaats- en inlineskatesport

De Almeerse Schaatsvereniging is op 12 maart 1984 opgericht om de schaats- en inlineskate-sport te bevorderen. De vereniging doet dat door lessen en trainingen te geven en evenementen te organiseren. De schaatsactiviteiten vinden plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam en natuurlijk op het kunstijsbaantje aan het Schipperplein in Stad. De inlineskate activiteiten vinden plaats op de inlineskate- en landijsbaan aan de Competitieweg in het Fanny Blankers-Koen sportpark. Spaan: ”In die tijd waren er nog winters dat er echt geschaatst kon worden. Er werd van alles georganiseerd, bijvoorbeeld een Schaatsfakkeltocht in het Kromslootpark, een Mini Elfstedentocht en wedstrijden op natuurijs. Eind 1995 kwam er een landijsbaan aan de Bachweg in Stad, waarna we in 2013 verhuisden naar de huidige locatie. En we waren amper gesetteld of de bond wees ons het EK Inline Skaten toe. Een absoluut hoogtepunt.”

Activiteiten

De komende tijd liggen er nog meer activiteiten en hoogtepunten in het verschiet. Zo staat er een uitgebreid wedstrijdprogramma gepland op 1 juni voor met mensen met een verstandelijke beperking. Op 8 juni kan er genoten worden van de Banencompetitie vanuit de KNSB en op 29 juni een regionale wedstrijd. Maar op 22 juni moet de kroon op al het werk gezet worden, want dan is er een grote receptie. Secretaris Petra Grolle: “We zijn vereerd dat ex-topsportster Lilian de Geus als gastspreker komt. “Het  zou fijn als er nieuwe (jeugd) leden bij komen en dat er nog twee of drie mensen training willen geven. En wie een keer mee wil trainen kan dat aangeven op de website. Materiaal en kleding zijn aanwezig, de proeflessen zijn gratis.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto