In bijzijn van Paul Offerman beschildert Mike Graman het haringvaatje. (Foto: Fred Rotgans)
In bijzijn van Paul Offerman beschildert Mike Graman het haringvaatje. (Foto: Fred Rotgans)

Opbrengst Haringparty dit jaar naar Fietsmaatjes

Algemeen

HAVEN - De Haringparty Almere wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Op woensdag 26 juni ontvangt de organisatie, bestaande uit de VBA, Innerwheel en de Almeerse Rotary, alle deelnemers bij restaurant Bakboord in Almere Haven. De traditionele tentopstelling zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan het B2B evenement.

Partners Almere Zaken, restaurant Bakboord en Rabobank Almere dragen het evenement, door het maatschappelijk belang voor de stad, een warm hart toe. Rabobank Almere geeft aan dat de Haringparty naadloos past in een van de maatschappelijke thema’s waar de bank zich op richt. Verder wordt het evenement gesponsord door vele lokale sponsors, waaronder: Zonneveld Toyota, Van Galen, Lentink accountants en Sligro. De opening van de avond wordt traditiegetrouwd verricht door de burgemeester en de veiling voor het goede doel wordt ook dit jaar weer geleid door veilingmeester Annemarie Jorritsma.

Kunstenaar Mike Graman

Ook traditie is dat het haringvaatje wordt beschilderd door een Almeerse kunstenaar. Dit keer is de beurt aan beeldend kunstenaar Mike Graman. Begin jaren ‘80 werd deze kunstenaar zich voor het eerst bewust van zijn passie voor kleuren en kunst. Na het ontdekken van de strip- en graffitiwereld zette hij op 14-jarige leeftijd zijn eerste stappen op het grote doek. Dit werd het beroemde ‘point of no return’. Hij leerde verschillende technieken en keek veel naar grote Nederlandse meesters als Vermeer, Van Gogh, de kunstenaar zijn persoonlijke favoriet Karel Appel en de complete CoBra-groep kunstenaars. Meer recentelijk kun je de invloed van de Amerikaanse kunstenaars in zijn werk zien. PopArt-stijlen als Warhol, het werk van George Condo en Jean-Michel Basquiat. Het atelier van Graman bevindt zich aan de Steiger 206 in Almere Haven.

Fietsmaatjes

Het goede doel dit jaar is Fietsmaatjes Almere. Dit project richt zich op Almeerders die door hun beperking of eenzaamheid vaak lichaamsbeweging, zinvolle contacten, en zingevende activiteiten missen. Ruim 150 vrijwilligers zijn beschikbaar om als fietsmaatje samen met hun stadgenoten, met een elektrische duo fiets rond te rijden in en om Almere. Fietsmaatjes leveren hiermee een zinvolle, dankbare maar vooral ook een heel leuke activiteit en voorkomen daarmee eenzaamheid en sociaal isolement. De opbrengst van de Haringparty wordt besteed aan de aanschaf van een nieuwe DUO fiets en bijpassende stalling.

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor de Haringparty kunnen besteld worden via www.haringpartyalmere.nl. Omdat het aantal kaarten beperkt is wordt geadviseerd niet te lang te wachten. Eerdere edities waren snel uitverkocht. Deelnemers aan de Haringparty kunnen deze avond uitstekend netwerken en nieuwe contacten opdoen. Tegelijkertijd kunnen de gasten genieten van een walking diner en muzikale omlijsting.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto