Fastfood gezond? De PvdD zet er vraagtekens bij. (Archieffoto: Adobe Stock)
Fastfood gezond? De PvdD zet er vraagtekens bij. (Archieffoto: Adobe Stock)

Snackbars gezond? De PvdD zet daar vraagtekens bij

Politiek

ALMERE – De Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij het project ‘Groene en gezonde keuze’. Als onderdeel van dat project zijn twintig restaurants geselecteerd die aan die criteria voldoen. Daarbij zitten echter ook fastfood-restaurants.

De gemeente wil lokaal, gezond en duurzaam eten voor álle Almeerders aantrekkelijk, betaalbaar en toegankelijk maken. Twintig horecaondernemers in het centrum van Almere Stad gaan aan de slag om een of meerdere groene en gezonde keuzes in het menu op te nemen, waarbij ieder restaurant een eigen insteek kan kiezen, bijvoorbeeld meer vegetarische gerechten op het menu, groenten bij een gerecht, gebruik van verse en seizoensgebonden producten of producten uit de streek.

Greenwashing

De Partij voor de Dieren vraagt zich ernstig af of hierbij daadwerkelijk wel een eerlijke groene en gezonde keuze wordt gestimuleerd, omdat er ook snackbars en fastfoodrestaurants in de lijst staan. De partij vermoedt dat consumenten hiermee een rad voor de ogen wordt gedraaid. ‘Louter economische en promotionele motieven lijken hierachter te schuilen’, aldus de partij die daarom schriftelijke vragen heeft gesteld. ‘Geeft het college deze fastfood-restaurants niet een erg makkelijk podium om via ‘greenwashing’ reclame te maken?’, vraagt de partij. Greenwashing is de term die gebruikt wordt wanneer bedrijven of organisaties zich groener of maatschappelijk verantwoordelijker voordoen dan ze daadwerkelijk zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto