De Youri Egorovweg is de volgende optie die wordt bekeken. (Foto: Google Maps)
De Youri Egorovweg is de volgende optie die wordt bekeken. (Foto: Google Maps)

Weinig bezwaren meer tegen jongerenflats Boomgaardweg

Politiek

PARKWIJK – Onder het motto ‘housing first’ lijken de politieke partijen weinig bezwaren meer te hebben tegen de komst van twee jongerenflats aan de Boomgaardweg. Ondertussen wordt de blik al op het volgende inbreidingsproject geworpen: de Youri Egorovweg in Muziekwijk.

Door Marcel Beijer

Nog maar een week geleden leek er bij de partijen gerede twijfel te zijn of de Boomgaardweg wel de juiste locatie was voor de flats, die vooral bestemd zijn voor dak- en thuisloze jongeren. Een aantal partijen, vooral coalitiepartij GroenLinks, leek gevoelig voor de argumenten van de bewoners en vooral GGzCentraal die vreesde dat de opvang van psychiatrische patiënten hinder zou ondervinden. Maar donderdag tijdens de Politieke Markt was er nog maar weinig over van de bezwaren, waarbij vooral de afwezigheid van GroenLinks opmerkelijk was. Nu leek alleen de SP nog serieus bezwaar te hebben tegen het plan. De PVV en VVD hielden zich op de vlakte, bij de andere partijen weegt het belang van de bijna 15.000 jongeren die naarstig op zoek zijn naar een woning duidelijk zwaarder dan de belangen van de omwonenden.

Geen vertrouwen

Het lijkt derhalve een uitgemaakte zaak dat de flats er komen. Wethouder Froukje de Jonge zat wel in haar maag met de omwonenden aan de Boomgaardweg die haar deze week een brief hadden gestuurd waarin ze aangaven het vertrouwen in de wethouder te hebben verloren en niet meer met haar in gesprek willen. De wethouder noemde de achterdocht ‘pijnlijk’ en hoopt het vertrouwen terug te kunnen winnen in gesprekken. Houden de bewoners de deur dicht dan hoopt ze dat de wijkregisseur als bemiddelaar wil optreden. De Jonge is inmiddels wel in gesprek met GGzCentraal en verwachtte daar onderling wel uit te zullen komen. 

Youri Egorovweg

Ondertussen gaat de gemeente op zoek naar de volgende locatie waar voor dak- en thuisloze jongeren kan worden gebouwd. De ChristenUnie herinnerde de wethouder aan een grasveld bij de Youri Egorovweg dat ook eerder was onderzocht als geschikte locatie, maar afviel omdat er de bestemming ‘groen’ op rust. Bij de Boomgaardweg was het simpeler omdat daar de bestemming ‘maatschappelijk’ op rust. Op het veldje naast de katholieke kerk in Muziekwijk zou ruimte zijn voor 200 woningen. Een korte rondgang langs de fracties maakte duidelijk dat ook hier weinig bezwaren zijn, ook niet bij de Partij voor de Dieren. “We zijn niet per definitie tegen bouwen in het groen’, legde raadslid Martine Puhl na afloop uit. “Dit betreft een grasveldje. Daar is wel wat mogelijk.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto