Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bevrijdingsfestival Flevoland hele dag live uitgezonden vanuit Kunstlinie

Redactie

ALMERE - Het Bevrijdingsfestival Flevoland kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen opnieuw niet plaatsvinden op de Esplanade en verhuist daarom eenmalig naar Kunstlinie. In de theaterzalen wordt vandaag een gevarieerd programma gepresenteerd dat de hele dag live te volgen is op radio, tv en online. Trijntje Oosterhuis zou het festival in Almere aftrappen, maar moet verstek laten gaan. De zangeres zit in quarantaine, omdat zij in contact is geweest met iemand die corona heeft. Nu is het Henk Hofstede die om 10.00 uur het programma opent.

De grote zaal van Kunstlinie is omgebouwd tot radio/tv studio, keuken, huiskamer én podium tegelijk, zodat naast muziek ook veel aandacht kan zijn voor bijzondere gesprekken en boeiende gasten. Zo wordt gesproken met jonge veteranen, is er een bijzonder vluchtverhaal, een update over de Short Stirling en zal de hele dag de nu al legendarische “Vrijheidssoep” worden bereid door tv-koks Sharon De Miranda en Nadia Zerouali.

In samenwerking met poppodium de Meester zal ook het Schemerlamp Festival worden uitgezonden met intieme optredens van onder andere Linda Schöne en Michael Prins. Ook zal de winnaar van de “Songs For Freedom” wedstrijd de winnende song live ten gehore brengen.

Livestream-programma:

10:00 uur: Henk Hofstede

11:00 uur: Songs for Freedom

12:00 uur: Shirma Rouse

13:00 uur: Lisa Lois

13:30 uur: Soundos Al Ahmadi

14:00 uur: Hans de Booij

14:30 uur: Davina Michelle

15:00 uur: Kenny B.

15:30 uur: Tino Martin

16:00 uur: Dani (winnaar The Voice of Holland)

16:30 uur:Jonna Fraser

17:00 uur: Koken met Nadia Zerouali

17:30 uur: Joris Linssen

18:00 uur: Schemerlamp Festival

20:00 uur: Haroon Ali

20:30 uur: Compilatie

Het gehele programma is vanaf 10.00 uur op 5 mei te volgen via radio & tv bij Omroep Flevoland en www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl. Op de speciale online stream zijn via www.5mei.nu vanaf 12.00 uur extra optredens en specials te zien.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto