Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Beelden van kersenbloesem Regenboogbuurt gezocht

Redactie

REGENBOOGBUURT - Momenteel is het weer erg druk bij de sierkersenbomen langs de Terracottastraat. Jaarlijks lijken er meer mensen af te komen op de bloesem die momenteel op zijn mooist is. Erfgoedhuis Almere en Stichting Regenboogbuurt roepen Almeerders op om foto’s, tekeningen of schilderijen in te sturen van deze kersenbloesembomen. Deze beelden zijn dan vanaf dinsdag 20 april te zien in de expositie over het Kersenbloesemfeest in de etalage van Erfgoedhuis Almere en in de ramen van twee basisscholen in Almere Buiten. Inzenden kan tot 15 april.

In het originele ontwerp van de Regenboogbuurt zijn 850 sierkersen opgenomen. De Regenboogbuurt is, geïnspireerd door architect Bruno Taut, opgezet als bewoond arboretum (bomentuin) op basis van kleur. De sierkersen dragen met hun zachtroze kleur bij aan de beoogde kleurcombinaties in de wijk. In 2019 waren de buurt én de bomen 21 jaar oud, volwassen dus. Ter ere hiervan organiseerde Stichting Regenboogbuurt op 30 maart van dat jaar het eerste Kersenbloesemfeest Almere.

Traditie

Vanwege COVID-19 kon zowel in 2020 als dit jaar het feest niet doorgaan. Om de traditie tóch voort te zetten is gekozen om in samenwerking met Erfgoedhuis Almere op drie verschillende locaties een expositie op te zetten over deze bijzondere sierkersen. De expositie vertelt over de oorsprong van het Kersenbloesemfeest en er zijn foto’s, schilderijen en tekeningen te zien van de bloesembomen in de Regenboogbuurt. Aan inwoners van Almere wordt gevraagd om deze foto’s, tekeningen of schilderijen in te sturen. Dit kan tot donderdag 15 april via info@regenboogbuurt.nl. In de lente zal de bloesem bloeien en kan men op pad gaan om te fotograferen, tekenen of schilderen. Volg de bloei van de bloesem op facebook.com/kersenbloesemfeestalmere

Expositie in twee delen

Het eerste deel van de expositie is op dit moment al te zien in de etalage van Erfgoedhuis Almere. Vanaf 23 maart kan men over de geschiedenis van het Kersenbloesemfeest lezen en foto’s van voorgaande edities van dit feest bekijken. De inzendingen voor het tweede deel van de expositie kunnen tot 15 april worden opgestuurd. Deze worden vanaf 20 april toegevoegd aan de huidige expositie en zijn tot en met 31 mei 2021 te zien in de etalage van het Erfgoedhuis (Baltimoreplein 112), de ramen van basisschool ‘t Spectrum (Regenboogweg 47) en De Wegwijzer Almere (Makassarweg 80).

Bloesemroute

Daarnaast wordt er een bloesemroute uitgezet, waarbij men wandelend of fietsend langs deze drie locaties komt. Die staat opalmere.nl/erfgoedhuis, facebook.com/kersenbloesemfeestalmere of regenboogbuurt.nl. Langs de route vinden bezoekers ook de antwoorden op de rebus. Antwoorden kunnen gestuurd worden naar info@regenboogbuurt.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto