Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Crowdfundactie voor zieke Almeerse Roos (53)

Redactie

ALMERE – De Almeerse Roos (53) gaat al een aantal jaren gebukt gaat onder slopende, onverdraaglijke ziektes die alleen in het buitenland te behandelen zijn. Vrienden hebben een crowdfundactie opgestart om de behandeling mogelijk te maken.

Roos heeft ME/CVS, een chronisch vermoeidheidssyndroom, waardoor ze continu te maken heeft met een overweldigende vermoeidheid, die niet verbetert door rust. Daarnaast is door de aandoening CCI/AAI het bindweefsel in haar nek van zeer slechte kwaliteit, waardoor haar nek het gewicht van het hoofd eenvoudigweg niet meer kan dragen. De ziekte is levensbedreigend. Roos ligt steeds in bed of op de bank, verlamd door de enorme pijn, de aanvallen van spiertrekkingen, de wegrakingen. Ze kan nauwelijks tegen licht. Een normaal leven leiden is voor haar totaal onmogelijk.

Slechts één arts

In heel Europa is er maar één arts die deze aandoening kan opereren en hij zit in Barcelona. De zorgverzekeraars vergoeden zo’n operatie niet, waardoor er veel geld moet worden opgebracht. In dit geval gaat het om 90.000 euro, waarvan inmiddels 28.529 euro beschikbaar is, veruit onvoldoende nog om die noodzakelijke operatie in Barcelona te kunnen ondergaan.

De actie voor Roos heeft vertraging opgelopen door de diefstal van het goede doelen potje bij de oliebollenkraam waar in november vorig jaar werd ingebroken.

Wie Roos wil steunen kan doneren via geefrooseentoekomst.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto