Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Coronakunstwerken voor vaccinatielocaties

Redactie

ALMERE - Kunstencentrum de Kubus in Lelystad richt de wachtruimtes van de corona vaccinatielocaties in Lelystad en Almere in met kleurrijke kunstwerken. De werken zijn gemaakt door honderden Lelystadse basisschoolkinderen en hebben het toepasselijke formaat van 1,5 bij 1,5 meter.

GGD Flevoland heeft de Kubus in Lelystad benaderd voor het aankleden van de muren in de wachtruimtes van de vaccinatielocaties in Lelystad en Almere. “Het zijn zes bijzondere kunstwerken met achter elk voorwerp op het kunstwerk een verhaal. Op deze manier verandert de wachtruimte in een galerie”, aldus Alex van Zijl, directeur-bestuurder van Stichting de Kubus.

Coronakunstwerken

Andrea van der Kraan is projectondersteuner bij GGD Flevoland: “De werken die wij mogen lenen sluiten aan bij ons GGD-motto: Verbinden doen we samen. Corona verbindt ons allemaal en dat zie je ook terug in deze kunstwerken. Ze zijn kleurrijk, vanuit de coronagedachte gemaakt en er is veel op te zien terwijl je zit te wachten.”

Honderden Lelystadse kinderen van zes basisscholen hebben hier samen aan gewerkt met echte kunstenaars tijdens de eerste lockdown. De kunstwerken vertellen het persoonlijke verhaal over de tijd dat de kinderen thuiszaten en niet naar school konden. Elk kind mocht een voorwerp meenemen dat hem of haar persoonlijk deed denken aan de coronatijd. De kunstwerken waren als expositie te zien in de Kubus. “Het kunstwerk is een bonte verzameling van verhalen. Zo heeft iemand in het kunstwerk een klok verwerkt, omdat tijdens de lockdown de tijd zo langzaam ging. Maar soms ook een voorwerp van een opa, omdat die is overleden aan corona”, aldus Van Zijl.

Alex van Zijl van de Kubus overhandigt de kleurrijke kunstwerken aan Andrea van der Kraan van GGD Flevoland. (Foto: de Kubus Lelystad)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto