Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bonifatiuskerk in gebruik genomen

Redactie

MUZIEKWIJK – De Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk in Muziekwijk is afgelopen zondag in gebruik genomen en ingezegend door bisschop Hendriks.

De bouw van de kerk startte in mei 2019, een jaar later werd het pand opgeleverd. Daarmee was de klus nog niet geklaard. De hele kerk moest ingericht worden en de corona-pandemie zorgde ervoor dat er geen bijeenkomsten mochten worden georganiseerd.

Afgelopen zondag kon de kerk dan officieel worden ingezegend. Een aantal kerkgangers mocht daarbij aanwezig zijn, de meesten moesten het belangrijke moment echter via een live-stream volgen. Het inzegenen gebeurde door het met wijwater besprenkelen van de muren en het altaar.

Voltooiing

De werkzaamheden zijn overigens nog steeds niet volledig voltooid. Het parkeerterrein is nog een zandvlakte. Deze week wordt nog het kunstwerk van Thédore Strawinsky aangebracht met scenes uit het leven van Jezus, dat als een breed lint door de hele kerk zal lopen. Ook het orgel is nog in de opbouwfase. Het staat er weliswaar, maar nog zonder de pijpen. Het beeld van Maria staat nog op een tafeltje, maar moet nog een mooie sokkel krijgen. In de ontmoetingsruimte komt nog een koffiebar.

Ingewijd

De kerk is dan wel ingezegend, volgens het katholieke geloof moet de ruimte ook geconsacreerd worden. Dat betekent dat het door de bisschop tot officiële gebedsruimte wordt ingewijd tot ‘Gods huis’. Het is tientallen jaren geleden dat in Nederland een nieuwe katholieke kerk werd gebouwd.

In aanwezigheid van een beperkt aantal kerkgangers is de kerk ingezegend. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto