Afbeelding
Almere DEZE WEEK

ChristenUnie wil steun voor onderzoek Biodiversiteit Rondje Weerwater

Redactie

ALMERE – De fractie van ChristenUnie wil dat de gemeente het initiatief van Aeres-studenten omarmt om de biodiversiteit van het Rondje Weerwater te onderzoeken.

Vorige week publiceerde deze krant daar een artikel over. Daarin daagde de fietsersbond Almere de studenten uit om te onderzoeken hoe de fietsroute rond het Weerwater biodiverser en daarmee aantrekkelijker kan worden gemaakt voor fietsers en wandelaars. Studenten Madelon, Joris, Tim, Quintijn en Hugo gingen hiermee aan de slag en zij komen met een aantal aanbevelingen.

Schriftelijke vragen

De ChristenUnie waardeert dit onderzoek en vraagt het college via schriftelijke vragen om het onderzoek te omarmen ‘Is het college bereid dit onderzoek van deze studenten in ontvangst te nemen en te beoordelen op haalbaarheid, betaalbaarheid en of het past binnen de onlangs besproken Visie Ecologie?’, aldus de ChristenUnie die ook hoopt dat de gemeente de aanbevelingen uit het onderzoek zal overnemen en tot uitvoering over zal gaan. ‘Hoe staat het college tegenover dit soort initiatieven uit de samenleving? Bent u het met de ChristenUnie eens dat we dit moeten toejuichen en wat deze studenten hebben gedaan als een prachtig voorbeeld kunnen promoten aan de stad ter inspiratie voor nog meer goede ideeën uit de samenleving?’

Het college heeft zes weken om op de schriftelijke vragen te reageren.

Studenten Madelon, Joris, Tim, Quintijn en Hugo onderzochten hoe het Rondje Weerwater aantrekkelijker kan worden. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto