Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PVV stelt deelname Qatar aan Floriade ter discussie

Redactie

ALMERE – De PVV heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de wenselijkheid van deelname van Qatar aan de Floriade.

De Tweede Kamer nam deze week een motie aan waarin de regering wordt verzocht geen afvaardiging naar het WK in Qatar te sturen nadat The Guardian eerder bekend maakte dat er meer dan 6.500 arbeiders zijn omgekomen bij bouwwerkzaamheden aan het WK dat in 2022 in Qatar gehouden zal worden.

Ongewenst

De PVV wil weten hoe het college daardoor aankijkt tegen deelname van Qatar aan de Floriade. De partij zelf ziet deelname van Qatar als ongewenst. ‘Welk signaal geeft Almere af indien Qatar deelneemt aan de Floriade in 2022 kort voorafgaand aan het WK Voetbal dat ongetwijfeld veel terechte kritiek te verduren zal krijgen rond die tijd? Heeft u nagedacht over de veiligheidsaspecten van de deelname van Qatar? Het laat zich denken dat acties gericht tegen het bewind aldaar een makkelijk doelwit op de Floriade vinden,’ zo schrijft fractievoorzitter Toon van Dijk die ook constateert dat de gemeente Almere van Qatar een miljoenenschadeloosstelling heeft ontvangen voor de door Qatar georganiseerde, ongeplande wereldtentoonstelling die kort volgt op de Floriade.

Gruwelijke feiten

‘Hoe rechtvaardigt u de acceptatie van dit geld in het licht van de door The Guardian gepubliceerde gruwelijke feiten?’, aldus Van Dijk die wil weten op welke andere wijze het college afkeuring over de wanpraktijken laat blijken aan de Qatarese regering.

De vragen van de PVV komen een week na de oproep van het college – ook aan de oppositie – om het evenement vanaf nu positiever te benaderen om er het beste van te maken voor de stad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto