Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tot vijftien jaar cel geëist voor dodelijke schietpartij

Redactie

ALMERE – Vijftien en twaalf jaar cel eiste het Openbaar Ministerie (OM) afgelopen vrijdag tegen twee verdachten (Darnell T. (22) en Erxinio L. (21)) van een dodelijke schietpartij in mei 2019 in een parkeergarage aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Het kostte Almeerder Orpheo Gefferie (24) het leven.

Na een avondje stappen ontstond bij een betaalautomaat in de garage een ruzie waarvan het aannemelijk is dat Gefferie die probeerde te sussen. Daar zijn camerabeelden van. Daarbij zou op enig moment T. naar een auto zijn gelopen om iets te pakken dat op een wapen leek. Even later schoot L. de Almeerder in de nek. Hij overleed die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De 22-jarige T. werd direct aangehouden. De 21-jarige L. is tot op de dag van vandaag voortvluchtig.

Tegenover de rechter stelde het OM beide verdachten te verdenken van medeplegen van doodslag. Tegen L. werd demaximale straf van vijftien jaar geëist. T. kreeg 12 jaar celstraf te horen.

Er zijn uitsluitend camerabeelden van het incident. Getuigen hebben geen informatie aan de politie gegeven. De rechtbank houdt rekening met de mogelijkheid dat de ruzie een afleiding was voor een vooropgezet plan. De rechter doet op 5 maart uistpraak.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto