Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste lammetje geboren in Vroege Vogelbos

Redactie

ALMERE - In de schaapskooi in het Vroege Vogelbos is het eerste lam van het Flevolander schaap geboren. Tot eind februari verwacht Stad & Natuur in het Vroege Vogelbos nog lammeren van Flevolanders en ook bij de Drentse Heideschapen.

Later in het voorjaar volgen dan nog lammeren bij de Shetland schapen, de Zwartblessen en de Drentse Heideschapen. Ze spelen een grote rol in de begrazing van de Reuzenberenklauw in het Vroege Vogelbos. Stad & Natuur draagt met haar schapen ook bij aan het in stand houden van deze zeldzame schapenrassen in Nederland.

Gefokt

Het Flevolander schaap is een schapenras dat in de jaren ‘70 gefokt is in een instituut in Lelystad. Vandaar de naam: Flevolander schaap. Een ras dat in Almere daarom zeker niet mag ontbreken, stelt stichting Stad en Natuur. Dit ras is in dienst als wandelende grasmaaier, vooral voor de bestrijding van de (reuzen)berenklauw en draagt daarmee zijn steentje bij aan de begrazing in het Vroege Vogelbos en in weides in het Beginbos langs de A6. De schapen worden gekeurd voor het stamboek, dat in Nederland in leven is geroepen door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen om de rassen met hun specifieke kenmerken te behouden.

Meer lammeren

De komende weken verwachten we nog meer lammeren in het Vroege Vogelbos. De schaapskooi is niet open voor publiek, maar aan de voorkant bij het panoramaraam is goed zien hoe het met de schapen en hun lammeren gaat. Ter plekke zijn de coronamaatregelen aangegeven, maximaal één gezin voor het raam of één persoon als men niet uit hetzelfde huishouden komt omdat 1,5 meter afstand houden voor het raam niet mogelijk is. Dit jaar zijn er helaas geen schapenpraatjes, mogelijk dat er nog wel een online schapenpraatje gaat plaatsvinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto