Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse kinderen zamelen honderden kerstbomen in

Redactie

ALMERE – De jaarlijkse kerstboominzameling van de gemeente kan voor Almeerse kinderen weer een leuk zakcentje opleveren. Elke boom is namelijk 50 eurocent waard. Ook Bram, Stijn, Tom, Sanne, Maud en Julia zijn druk bezig met het inzamelen. Op dit moment staat hun teller al op zo’n 400 bomen.

“Gisterenochtend zaten wij om 9.00 uur ‘s morgens nog met alle lichten aan, want de kerstbomen liggen tot bijna aan de dakgoot tegen de ramen aan”, vertelt Frits Draijer. Zijn kleinzoon Stijn is met vijf vrienden zo fanatiek bezig dat ze al zo’n 400 bomen ingezameld hebben. Bij hun eigen huis liggen de voor- en achtertuin ook tot de dakrand vol en bij opa en oma Draijer, die 25 jaar een tuincentrum hebben gehad, is een dependance ingericht. “Wij zitten weliswaar in het donker, maar de dennengeur, de inzet en het enthousiasme van die jongens en meisjes maken alles goed”, zegt Draijer. “Al zal ik wel blij zijn als de bomen zaterdag weer weg zijn.”

Kerstboominzameling

Op zaterdag 9 januari is de jaarlijkse kerstboominzameling en kunnen kerstbomen weer worden ingeleverd bij de speciaal daarvoor ingestelde verzamelplaatsen. Voor elke ingeleverde boom krijgt men 50 eurocent. Vanaf zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 januari kunnen kerstbomen ook worden ingeleverd bij de recyclingperrons en het Upcyclecentrum. Ook daar is elke ingeleverde kerstboom 50 eurocent waard. Kijk voor de inleverlocaties op www.almere.nl/kerstboominzameling

Bram, Stijn, Tom, Sanne, Maud en Julia tussen de ingezamelde bomen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto