Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Toch nog vuurwerk inleveren? Bel de politie

Redactie

ALMERE – In Almere was het niet mogelijk om de afgelopen dagen legaal of illegaal vuurwerk in te leveren. De gemeente verwachtte daar weinig animo voor. Mensen die twijfelen over het vuurwerk dat ze in huis hebben, kunnen de politie bellen.

Zoals bekend mag geldt er dit jaar een vuurwerkverbod in ons land. In een aantal gemeenten in ons land was het mogelijk om via een inleveractie vuurwerk in te leveren. Almere deed daar niet aan mee. Volgens een woordvoerder is het niet aannemelijk dat mensen die illegaal vuurwerk hebben aangeschaft, dit massaal zouden gaab inleveren. Dat lijkt te kloppen want in andere gemeenten liep het niet bepaald storm.

Er zijn drie categorieën vuurwerk. Er is legaal vuurwerk zoals bijvoorbeeld sterretjes. Daarnaast is er illegaal vuurwerk dat dus sowieso verboden is. “De mensen die dat dit jaar niet kunnen afsteken, zullen dit misschien bewaren tot volgend jaar, maar het is en het blijft illegaal vuurwerk”, aldus de woordvoerder.

Tot slot is er nog een categorie vuurwerk dat dit jaar nog toegestaan zou zijn (ware het niet dat er een verbod is ingesteld) maar vanaf 1 januari als illegaal wordt aangemerkt. “Hoe daar mee om moet worden gegaan is nu nog niet bekend”, aldus de woordvoerder. “Daar komt later duidelijkheid over.”

Mensen die twijfelen of zij vuurwerk in huis hebben dat illegaal is, kunnen dat melden bij de politie via 0800-8844.

Uit de krant