Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tante Truus maakt een klein gebaar

Redactie

ALMERE - Op 24 december hebben medewerkers Lisa Swart en Edgar Messink van Tante Truus zelfgemaakte wenskaarten en zakjes koekjes overhandigd aan zorgcoach Robbert Reuving voor alle bewoners van Woonzorgcentrum de Kiekendief.

Omdat ook de deuren van Tante Truus sinds 1 december gesloten zijn, is het werk voor de medewerkers behoorlijk veranderd. Tante Truus is een sociale onderneming van Triade Vitree en een horecalocatie waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Natuurlijk kunnen op kleine schaal nog wat horecataken worden uitgevoerd. Zo worden dagelijks bestellingen klaar gemaakt die vervolgens worden bezorgd op de elektrische bezorgfiets.

“Deze bestellingen ontvangen wij via onze webshop www.lekkerstvantruus.nl. Helaas vullen wij hiermee geen hele dagen, dus sinds de landelijke sluiting van alle horeca functioneren wij tijdelijk als een dagbesteding. Hierdoor kunnen wij gelukkig onze medewerkers blijven ontvangen en hebben we dus tijd voor leuke andere dingen.”

De medewerkers wilden graag iets betekenen voor een ander en zo ontstond het idee om iets te doen voor de actie #maakeenkleingebaar tegen eenzaamheid. Er werd contact gezocht met Woonzorgcentrum de Kiekendief en medewerkers van Tante Truus zijn aan de slag gegaan met het maken van mooie kaarten voor de feestdagen en het bakken van koekjes. Dit resulteerde in 115 wenskaarten met daarbij 115 zakjes zelfgemaakte koekjes, die op 24 december werden overhandigd.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant