Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lichtjesroute zorgt voor kerstsfeer in Stedenwijk

Redactie

STEDENWIJK - Een sfeervolle lichtjesroute door Stedenwijk brengt licht en gezelligheid in deze donkere dagen voor kerst. Op verschillende sleutellocaties in Stedenwijk kun je kijken naar lichtgevende elanden, sneeuwpoppen en meer.

In samenwerking met actieve buurtbewoners wil de organisatie achter de lichtjesroute de Stedenwijkers een sfeervolle feestperiode geven in deze moeilijke tijden. Daarom zijn de ruiten van De Wijkhoek, De Buurt Super, Inloophuis De Ruimte, De Veldhoek, buurtcentrum De Inloop, het Stedenpunt en Het Samenspel in Noord met feestverlichting verlicht in deze donkere tijd.

Speurtocht

Ook kunnen buurtbewoners zichzelf opgeven via de chatfunctie op de facebookpagina van het Wijkteam Stedenwijk om met hun verlichte tuin/huis mee te doen aan de route. Het adres van de verlichte tuinen is daarna terug te vinden op de digitale lichtjesroutekaart, die te bekijken is via dezelfde facebookpagina van het Wijkteam. Daarnaast kunnen buurtbewoners met een verlichte tuin een prijs winnen, wanneer zij een foto insturen van hun versierde tuin naar de facebookpagina van het Wijkteam.

Voor de kleintjes is er langs de route een speurtocht uitgezet. Zo kan met het hele gezin gezocht worden naar een woord om samen een gezellige avond te beleven.

Wensboom

Ook een Wensboom bij de kinderboerderij in het Den Uylpark is onderdeel van de Lichtjesroute. Iedereen kan daar een wens in hangen. Bijvoorbeeld een wens voor de Stedenwijk, of voor een dierbare. Uit de boom wordt een aantal bijzondere wensen uitgekozen om in vervulling te laten gaan.

Geen graffitikunst

Op de playground van Talent In Opleiding in Stedenwijk zou komend weekend het 3D graffitikunstwerk van Kasper Jongejan te bewonderen zijn als onderdeel van de lichtjesroute. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan Jongejan echter niet op tijd de benodigde materialen in huis halen voor dit kunstwerk, dus dit gaat niet door.

De organisatie roept op om tijdens het wandelen van de lichtjesroute te allen tijde de op dat moment geldende coronarichtlijnen van het RIVM aan te houden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto