Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse Keien op alternatieve manier uitgereikt

Redactie

ALMERE - Tess, Isa, Rodayna, Mees, Roxanne en Tiffany zijn vrijdag verrast met een Almeerse Kei. Vanwege corona was het niet mogelijk om de uitreiking van deze kinderlintjes met elkaar te vieren, maar daar had burgemeester Franc Weerwind een oplossing voor. Via een filmpje liet hij iedereen persoonlijk weten hoe onder de indruk hij is van ieders inzet voor anderen.

Om het feest compleet te maken heeft Henk van den Bos, normaal gesproken de presentator bij de uitreiking van de Almeerse Kei, een bezoek gebracht bij alle genomineerden in de klas. Met een kistje onder zijn arm, maar zonder te verklappen waar hij voor kwam, heeft de klas eerst een Escape Kaart op moeten lossen. Met de gevonden code kregen ze vervolgens toegang tot het filmpje van de burgemeester. Zo werd duidelijk waar Henk voor kwam en wie er in het zonnetje werd gezet. In het filmpje kregen alle genomineerden een eindcode (036), waarmee het kistje kon worden geopend en de Almeerse Kei zichtbaar werd.

Trots

Tess en Isa kregen de onderscheiding omdat zij 25 centimeter van hun haar hebben gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Rodayna heeft een zwerfboekenkast opgericht op haar eigen school ‘de Kraanvogel’ zodat alle kinderen boeken kunnen lezen en zij heeft ook een zwerfboekenkast geopend bij de supermarkt in Danswijk. Mees en Roxanne hebben allerlei acties georganiseerd om mensen te enthousiasmeren en inspireren om hun eigen tuin een beetje groener te maken. Tiffany tot slot helpt heel goed mee in huis, omdat haar moeder ziek is en haar zus kaylee soms ook wat extra aandacht nodig heeft.

De burgemeester vertelde de kinderen in zijn filmpje hoe trots hij is op al deze Almeerse keien.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto