Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Testen op corona mogelijk vanaf 1 juni

Redactie

FLEVOLAND - GGD Flevoland krijgt veel telefonische vragen over het testen voor iedereen met corona-gerelateerde klachten vanaf 1 juni. “Momenteel zijn we druk bezig met alle voorbereidingen”, zo laat de GGD weten. “Om een testafspraak te maken is vanaf 1 juni een landelijk gratis telefoonnummer beschikbaar.”

Het nummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekend gemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. In heel Nederland zijn ruim 80 testlocaties beschikbaar verdeeld over de 25 GGD-regio’s. Indien nodig zal dat aantal de komende tijd verder groeien. De GGD’en beschikken daarnaast over een aantal mobiele testlocaties en testteams die indien nodig aan huis komen.

“Deze test is om vast te stellen of je nu corona hebt, niet om te kijken of je het hebt gehad”, benadrukt Sven van der Burg van GGD Flevoland. “Verder is het echt alleen voor mensen met corona-gerelateerde klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid.Je mag weliswaar nu zonder tussenkomst van een huisarts of bedrijfsarts je laten testen, maar dat betekent niet dat je het voor de lol kan doen. Het is ook flink onprettig zo’n wattenstaaf diep in je neus.”

Klachten

In juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Het testen staat alleen open voor personen met klachten die horen bij corona:

koorts (38 graden of hoger) of een koortsig gevoel

hoesten

moeilijk of snel ademen (bijvoorbeeld bij het lopen)

keelpijn

verkoudheid

hoofdpijn

Kijk hier voor meer informatie over de corona-test en de uitgebreide test-mogelijkheid vanaf 1 juni. Op het moment dat het landelijke telefoonnummer bereikbaar is zal ook www.rijksoverheid.nl/coronatest online komen. Hier is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Ook wordt hier het landelijke telefoonnummer vermeld.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van de GGD GHOR Nederland.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto