Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hitchcock-einde voor Keuken Kampioen Divisie

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Er komt een Hitchcock-einde voor Keuken Kampioen Divisie jaargang 2020-2021. Vier teams strijden met nog één wedstrijd te gaan voor een rechtstreekse promotieplaats: Almere City FC, De Graafschap, Go Ahead Eagles en NAC. De wedloop komt tot stand, omdat De Graafschap vrijdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Jong Ajax. Almere City FC deed wel wat het moest doen: een 1-3 zege op Jong FC Utrecht.

De Almeerders kregen in de eerste helft twee keer een penalty. De eerste werd niet tot doelpunt gepromoveerd door Thomas Verheyd. Toen even later Ryan Koolwijk over de knie ging bij een verdediger van Jong FC Utrecht, liet Verheydt het klusje over aan Daniël Breedijk. De verdediger schoot onberispelijk raak. De 0-1 voorsprong was een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Almere City FC heerste en kreeg met name via Ilias Alhaft twee uitgelezen kansen op een vroege voorsprong. John Yeboah prikte een kwartier voor rust de 0-2 binnen.

Riante voorsprong

Met die riante voorsprong op zak, leek Almere City FC zich al in het voorportaal van de Eredivisie te wanen. Zeker omdat De Graafschap op dat moment in Amsterdam met 1-0 achter stond. De tweede helft verscheen er een totaal andere formatie op het veld qua spirit en spel. Al in de eerste minuut na de rust kregen de Almeerders het deksel op de neus. Odysseus Velanas schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de aansluitingstreffer binnen en werd Almere City even een paar minuten weggespeeld..

Jong FC Utrecht knakte een kwartier voor tijd, toen Ilias Alhaft laat zien waarom de gastheren zijn favoriete tegenstander zijn. Twee keer eerder wist hij tegen deze opponent al een wereldgoal te maken en ook nu verzaakte hij niet; met een droog schot zette hij keeper Maarten Paes op het verkeerde been en bezorgde hij zijn ploeg definitief de winst.

Woensdagavond

Almere City FC weet woensdagavond omstreeks 21:45 uur of het volgend jaar in de Eredivisie speelt of dat het zich moet klaarstomen voor de play-offs. De ploeg moet winnen van Jong PSV en is daarnaast afhankelijk van zowel De Graafschap als Go Ahead Eagles. De druk ligt vooral bij de Achterhoekers, die thuis spelen tegen het Helmond Sport van Almere City FC-huurling Jelle Goselink. Go Ahead moet op het kunstgrasveld van Excelsior laten zien dat zij in de Eredivisie horen.

Daniel Breedijk in luchtduel met Jong FC Utrecht keeper Maarten Paes. (Foto: Ron Baltus)