Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Graafschap houdt Almere City van het lijf

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft vrijdag in Doetinchem niet weten te winnen van De Graafschap. Met het 2-2 gelijkspel hielden de Superboeren de Almeerders van het lijf in de strijd om promotie naar de eredivisie.

Al na drie minuten stonden de Almeerders op een 1-0 achterstand. Almere City FC vocht zich echter knap terug. Dat leidde vlak voor rust tot de gelijkmaker van Elias Sorensen. Acht minuten na de pauze was het topscorer Thomas Verheydt die de Almeerders op de broodnodige voorsprong zette. Het was de twintigste treffer van de boomlange spits die daarmee Vincent Janssen beroofde van het clubrecord.

In de laatste minuten zette De Graafschap een laatste offensief in dat uiteindelijk leidde tot de gelijkmaker. De Graafschap houdt hierdoor zes punten voorsprong op Almere en heeft daarmee de beste papieren voor promotie naar de eredivisie. Kampioen Cambuur is al niet meer te achterhalen.

Vrijdag speelt Almere City FC thuis voor 500 supporters tegen Jong Ajax. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint om 20:00 uur en is de eerste van drie wedstrijden tegen Jong-ploegen, waarmee de competitie in mei zijn beloop kent.

Thomas Verheijdt schoot zijn twintigste treffer binnen. Het clubrecord bracht Almere City geen winst. (Foto: Ron Baltus)