Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Gunstig weekend voor Almere City

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De 2-0 overwinning van Almere City op FC Den Bosch pakte dit weekend bijzonder gunstig uit. Dankzij het verlies van NAC en het gelijkspel van De Graafschap hebben de Almeerders weer zicht op rechtstreekse promotie.

Het was de derde overwinning op rij voor de Almeerders na het vertrek van Ole Tobiasen. In het Yanmar stadion opende Faris Hammouti even voor rust de score. Gesterkt door de tussenstanden bij rust schoot Almere City FC in de tweede helft de startblokken uit en bleef Hammouti de drijvende kracht, al was het Yeboah die de clubtopscorer Thomas Verheijdt uiteindelijk bediende voor de 2-0. De spits jaste de bal, via de keeper, in het dak van het doel voor zijn zeventiende treffer van het seizoen. Coach Rijsdijk daarmee een primeur bezorgend: hij is de eerste trainer in de geschiedenis die als interimmer negen punten haalt uit zijn eerste drie wedstrijden. De Almeerders hebben door de ontwikkeling op de andere velden het lot weer volledig in eigen hand. T

Almere City FC reist deze week tijdens het interlandweekend af naar Maastricht. Daar speelt de ploeg op vrijdag om 18.45 uur tegen M.V.V. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN.

Christophe van Zutphen van FC Den Bosch in duel met Oussama Bouyaghlafen (Foto: Ron Baltus)