Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Winst voor basketballers Almere Sailors in Den Haag

ALMERE - De basketballers Almere Sailors hebben onder de nieuwe coach Gregory Tjin-A-Koeng de eerste zege geboekt. In Den Haag werd met 81-82 nipt van The Hague Royals gewonnen.

Almere Sailors had in het Zuiderpark nog een appeltje te schillen met The Royals en kwam meer dan ‘ready’ naar Den Haag. De Hagenezen begonnen zeer stroef aan de wedstrijd, waardoor de Almeerders aan het einde van het eerste kwart op een 17-24 voorsprong stonden. Ook in het tweede kwart was het Almere Sailors dat de lakens uitdeelde. Door middel van nuttige driepunters van Dante Lombardi en Yoeri Hoexum en fraaie lay ups van het Almeerse team liepen ze verder uit naar een ruststand van 37–48.

Haagse thee

Wat er in de Haagse thee zat zal altijd wel een raadsel blijven, maar The Hague Royals kwam werkelijk als een komeet uit de kleedkamer voor het derde kwart. Eerst werd er een Haagse muur opgetrokken en vanuit deze sterke verdediging kropen de Hagenaren naar een kleine voorsprong van 52-51. Vanaf dat moment was het een ouderwets puntje-puntje wedstrijd, niet fraai maar de spanning vergoede alles. Het einde van het derde kwart werd bereikt met een 62-58 voorsprong voor The Hague Royals.

Heft weer in handen

In het eerste deel van het vierde kwart wist Almere Sailors het heft weer in handen te krijgen en pakte het een voorsprong van 70–76. The Hague Royals nam het initiatief echter weer over en stond met nog 1,5 minuut te spelen op een voorsprong van vier punten. Een tweepunter van Dante Lombardi maakte het plots toch nog weer spannend. Toen kort daarna Yoeri Hoexum van Almere Sailors het vizier ook nog goed had staan en zijn vierde driepunter scoorde, stond het met nog 1 minuut te spelen 81–82. In de laatste minuut was het billenknijpen voor Almere Sailors. The Hague Royals zette aan maar speelde de wedstrijd zeer onrustig uit en kreeg het dan ook niet meer voor elkaar om het netje te vinden waardoor Almere Sailors haar tweede overwinning in de Dutch Basketball League bij kon schrijven.

Zaterdag 20 maart speelt Almere Sailors weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Yoast United. De wedstrijd start om 19:30 en is weer live te volgen via www.almeresailors.nl.