Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Online pokeren levert cheque op voor turnvereniging TSA

Sport

ALMERE – Het Online Pokertoernooi voor de Sport heeft turnvereniging TSA een leuke geldprijs opgeleverd. Willem Rippen, vader van ritmisch gymnastiek-trainster Romy, kon het bestuur vorige week een cheque van 320 euro overhandigen. “Dit is precies het bedrag dat we ongeveer nodig hadden voor de aanschaf van nieuwe materialen voor de ritmische gymnastiek, zoals ballen, linten, hoepels en knotsen”, vertelt TSA-voorzitter Barbara Boerlijst.

De cheque werd uitgereikt na afloop van de buitentraining voor de ritmische gymnastiek-selectie. Nu binnensporten in de gymzalen nog niet mogelijk is, trotseerde de groep de koude wind om te trainen op het schoolplein van Montessorischool Stad. Na een warming-up gingen de meiden aan de slag met het overgooien van ballen en ze hadden zichtbaar veel plezier. “We kunnen natuurlijk lang niet zoveel doen als in de zaal, maar het is in elk geval fijn dat de kinderen elkaar weer even zien en lekker samen bezig zijn. Zo proberen we toch dat groepsgevoel en die verbinding vast te houden”, vertelt trainster Sharona van Wijk.

Minder animo

TSA is een grote vereniging met ruim 800 leden, die verschillende takken van de gym- en turnsport beoefenen op diverse locaties in de stad. “Voor het toestelturnen is het al helemaal lastig om niet de zaal in te kunnen. We mogen de toestellen niet buiten neerzetten van de gemeente Almere, dus het enige dat de turners en turnsters kunnen doen is hun conditie, kracht en lenigheid zo goed mogelijk op peil te houden”, zegt Boerlijst. “Maar de feeling met de toestellen raken ze wel steeds meer kwijt. We merken bovendien dat de animo voor online lessen steeds minder wordt en dat we zelfs leden beginnen kwijt te raken. We doen wat we kunnen, maar dit moet niet te lang meer duren.”

Extra inkomsten welkom

Extra inkomsten zijn daarom zeker meegenomen in deze moeilijke tijden. “We hebben ook weer een geweldig bedrag opgehaald met de Grote Clubactie, dankzij onze leden die weer zoveel mogelijk loten hebben verkocht. En dat een ouder het initiatief heeft genomen om voor onze vereniging mee te doen aan dit Pokertoernooi is natuurlijk ook geweldig.”

Het Online Pokertoernooi voor de Sport vond eind februari plaats. Iedereen van 18 jaar en ouder kon meedoen om een mooi bedrag op te halen voor zijn of haar favoriete vereniging. Uiteindelijk deden er bijna duizend spelers mee en werd er in de finale 2.000 euro verdeeld over de podiumplaatsen. Het evenement was bedoeld om sportverenigingen in Nederland een sportieve en financiële impuls te geven en daarnaast meer bekendheid te geven aan de pokersport.

Willem Rippen (rechts) overhandigt de cheque aan TSA-bestuurslid Frans Lesquillier, in bijzijn van TSA-voorzitter Barbara Boerlijst (links). (Foto: Almere DEZE WEEK)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto