Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere Sailors verliest in eigen huis van BAL

Sport

ALMERE – Bij de herstart van de competitie was bij de aanvang van de wedstrijd tussen Almere Sailors en Basketbal Academie Limburg (BAL) de vraag of het stilliggen van de competitie een groot effect op beide ploegen had gehad. De uiteindelijke uitslag lijkt erop te wijzen dat de verhoudingen tussen deze ploegen niet echt zijn veranderd.

BAL begon voortvarend aan de wedstrijd en liep binnen één minuut weg naar een 0-4 stand. In de minuten daarna trok Almere Sailors voorzichtig de stand weer gelijk. Vanaf de stand 11-11 nam BAL echter het heft in handen en kreeg Almere Sailors zowel aanvallend als verdedigend moeite om BAL te volgen waardoor een het eerste kwart eindigde met 11-18.

In het tweede kwart kreeg Almere Sailors geen vat meer op de wedstrijd. BAL maakte optimaal gebruik van het veel balverlies en sloeg een flink gat van 21 punten. Daarna kregen de Almeerders wat meer rust in het spel en werd de achterstand teruggebracht tot 31-45 bij de rust.

Na rust

Na rust kwam Almere Sailors goed uit de startblokken. Binnen vier minuten werd de achterstand teruggebracht tot 41-47. Met name de inbreng van Dante Lombardi, met 32 punten topscorer, was groots. BAL herpakte zich echter en breidde de voorsprong steeds wat verder uit tot de eindstand 64-81 op het bord stond.

Aanstaande donderdag 21 januari om 19:30 speelt Almere Sailors weer een thuiswedstrijd. Dan is Apollo Amsterdam de tegenstander. Deze wedstrijd is live te volgen via de livestream van Almere Sailors te vinden op www.almeresailors.nl.

Almere Sailors wacht nog op de eerste zege. (Foto: Marcel van Gaalen)