Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste overwinning basketballers Almere Sailors

POORT - De basketballers van Almere Sailors hebben zaterdag 9 januari hun eerste DBL-overwinning geboekt. De oefenwedstrijd tegen The Hague Royals in Den Haag resulteerde in een mooie 60 – 79 overwinning. De topsporters van Almere Sailors bereiden zich, na het stopleggen van de competitie in oktober, met deze wedstrijd voor op de herstart van de DBL-competitie op 16 januari.

In het eerste kwart was duidelijk te merken dat beide teams geen speelminuten in de benen hadden. Aan beide zijden werd onwennig gespeeld met een grote hoeveelheid turnovers als gevolg waarbij de scores gelijk opgingen. Het eerste kwart eindigde dan ook met een stand van 20 – 18 voor Den Haag. Vanaf de start van het tweede kwart kreeg Almere Sailors meer vat op de wedstrijd en begon het door een goed samenspel de tegenstander haar wil op te leggen. Dit resulteerde in een kleine voorsprong van 35 – 40 aan het einde van de tweede kwart.

Gewaagd

Na de rust waren de teams weer aan elkaar gewaagd en golfde het spel weer op en neer. Beide teams hadden wat moeite en sprokkelden hun punten bij elkaar. Het einde van het derde kwart werd bereikt met een 46 – 53 stand. In het vierde kwart legde Almere Sailors haar tegenstander duidelijk haar wil op. Vanuit een sterke verdediging was Almere Sailors goed in staat om veel steals te plaatsen en liep het uit naar een mooie voorsprong. De eerste DBL-overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Met 20 punten, zes rebounds en drie3 assists was Job Jayhan van Almere Sailors the man of the match. Vanaf zaterdag 16 januari begint ook voor Almere Sailors de herstart van de DBL-competitie met de eerste thuiswedstrijd tegen Basketball Academie Limburg. Alle wedstrijden van Almere Sailors kunnen via de livestream (www.almeresailors.nl) worden gevolgd.